Нов парламент, стари проблеми – новоизбраните депутати отново удрят на

...
Нов парламент, стари проблеми – новоизбраните депутати отново удрят на
Коментари Харесай

3-минутен работен ден: Депутатите ще празнуват Великден, без да са свършили нищо

Нов парламент, остарели проблеми – новоизбраните депутати още веднъж удрят на камък с привидно най-основната и процедурна задача, а точно – изборът на ръководител на Народното събрание.

Новите остарели политически сили не съумяха да изберат ръководител при откриването на съвещанието в сряда и оставиха задачата за четвъртък – последният работен ден преди Великден. В съвещание, траяло едвам към 3 минути, обаче стана ясно, че няма нови номинации за ръководител с изключение на Росен Желязков от ГЕРБ и Петър Петров от „ Възраждане “, които в сряда не събраха болшинство.

Което значи, че макар напъните на президента Румен Радев, Народното събрание да проработи преди Великден, това няма да се случи. Остава вярата, че депутатите ще съумеят да излъчат ръководител и ще стартират същинска работа след празниците.

При тази патова обстановка няма какво друго да създадем “, съобщи Вежди Рашидов и предложения депутатите в зала още веднъж в сряда.

Временно председателстващият първото съвещание Вежди Рашидов даде отмора до след празниците. Той не може да закрие първото съвещание, тъй като няма да има кой да го открие още веднъж.

Очаква се през днешния ден да има нова среща сред представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “, на която да бъде разисквана обстановката, както и значимите законодателни цели на новия парламент. от ГЕРБ анонсираха, че такива срещи ще бъдат инициирани с всички политически сили.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР