Нов парк от над 300 дка, зона за спорт и

...
Нов парк от над 300 дка, зона за спорт и
Коментари Харесай

Министерство лишава Пловдив от огромен нов парк, училище и детска градина

Нов парк от над 300 дка, зона за спорт и атракции, учебно заведение и детска градина – това планува терена върху казармите в Гладно поле съгласно новия Общ организационен проект. Идеята там да се направи второстепенен градски център се трансформира за терен за озеленяване,  защото регион ”Източен ” е под прага на такива площи на човек от популацията.
Военните не възразиха против смяната на парцелите им,  но на процедура връзка сред градската администрация с тях за даването им – няма. Преди седмица градоначалникът Костадин Димитров и районният кмет Емил Русинов направиха първа копка на продължението на ул. „ Георги Странски ”. Тя ще се построи върху някогашен парцел на военните, които го подариха на Община Пловдив. В съседство има още три техни парела, които градските управляващи са желали – само че отговор от тяхна страна, по този начин и няма.  По същия метод по този начин стоят и нещата с огромния парцел от над 300 дка, който не се употребява от армията.
В същото време военното министерство няма никаква интензивност по отношение на политиката им за парцели, които са с отпаднала нужда. През предходната година не бе направена нита една разпоредителна договорка, а за 2024 година даже няма стратегия за предписание с тях. Без нея не могат да се вършат каквито и да е прехвърляния или продажби.
От друга страна това е и добре, поради огромното застрояване в региона. Министерството приключи търга за огромния парцел с лице на бул. „ Освобождение ”, което те смятаха дадат против обезщетение.
Предвид новото отреждане на казармите – за озеленяване, военните могат да създадат единствено две неща с него – да го продадат или дарят на Община Пловдив. Идеята на предходния областен кмет Иван Стоянов, който в този момент е зам.-кмет по екология, е там да се направи екопарк с огромно залесяване и инфраструктура от естествени материали. Тъй като теренът в миг е обезлесен ще минат години, до момента в който се образува гъста и висока растителност, само че това е методът регионът да има огромен парк, а също така ще е от изгода за целия град.
Към днешна дата обаче този план е потопен в забвение, а бленувания нов парк е незнайно по кое време може да бъде осъществен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР