Нов общински съветник положи клетва по време на днешното редовно

...
Нов общински съветник положи клетва по време на днешното редовно
Коментари Харесай

Ето какво се случи на днешната сесия на ОБС-Благоевград

Нов общински консултант постави клетва по време на днешното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград. Това е Николай Георгиев Бачев от листата на Българска социалистическа партия за България. Той влиза в Общински съвет Благоевград на мястото на Гергана Янчева, която подаде молба за овакантяване на локалния парламент. Общинската изборна комисия със свое решение приключи предварително пълномощията ѝ.

Николай Бачев до неотдавна бе уредник в благоевградския зоопарк. Той е футболен осъждам. Семеен с едно дете.

Председателят на локалния парламент Радослав Тасков даде доклад за активността на Общински съвет Благоевград за интервала 01.01.2022 година до 30.06.2022 година, като показа подробна информация по повод работата на непрекъснатите комисии и работата на Общинския съвет по приемане на решения на неговите съвещания.

За отчетния интервал са извършени 12 съвещания на Председателски съвет.

Постоянните комисии в Общински съвет Благоевград заседават според авансово избран график, оповестен обществено на формалната интернет-страница на Община Благоевград, в раздел „ Общински съвет “, секция „ План на съвещания “.

Основната активност на Общински съвет се прави в непрекъснатите комисии, където се водят полемики и разногласия, сблъскват се отзиви и позиции, до момента в който се стигне до общо мнение, което да е най- вярното и най- потребното за хората, за града и за общината.

При нужда от спомагателна информация на самите съвещания на непрекъснатите комисии, участват и представители на общинска администрация, които вземат участие в изясняването на въпроси свързани със законността и целесъобразността на импортираните оферти. Именно детайлното разглеждане на плановете за решения в непрекъснатите комисии води до внасяне в съвещание на Общинския съвет.

Общият брой на извършените съвещания на непрекъснатите комисии за отчетния интервал е 67, надлежно по комисии са както следва:

1. ПК „ Бюджет, финанси и европроекти” 7 – заседания;

2. ПК „ Икономика, капиталово поощряване и планиране” 8 – заседания;

3. ПК „ Устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и превоз “ – 9 заседания;

4. ПК „ Социална и жилищна политика” – 5 заседания;

5. ПК „ Образование, просвета и вероизповедания” – 8 заседания;

6. ПК „ Здравеопазване “ – 6 заседания;

7. ПК „ Децата, младежта, спорта, туризма и неправителствени организации” – 6 заседания;

8. ПК „ Обществен ред, сигурност и противопоставяне на корупцията и определяне спор на интереси” – 5 заседания;

9. ПК „ Развитие на селските региони, земеделие и горско стопанство” – 7 заседания;

10. ПК „ Жалби и надзор осъществяването на решенията на Общински съвет и мониторинг на публичните и възлагателните поръчки” – 6 съвещания.

През интервала 01.01.2022 година до 30.06.2022 година, Общинският съвет Благоевград организира 11 съвещания, от които 6 постоянни и 5 изключителни. Има едно отсрочено съвещание заради липса на кворум.

Броят на взетите решения от общинския съвет е 239.

Днешното постоянно съвещание на локалния парламент продължи с попълване състава на непрекъснатите комисии към Общински съвет.

Николай Бачев става член на Комисията по стопанска система, капиталово поощряване и обмисляне, Комисия по обучение, просвета и вероизповедания и Комисия по следприватизационен и следконцесионен надзор.

Общинските съветници през днешния ден не одобриха предлагането на кмета Илко Стоянов за увеличение на наемите на откритите площи в централна градска част, кварталите и селата в община Благоевград. Те остават непроменени.

Местния парламент гласоподава единомислещо, по отношение на предлагането за евакуиране на заем, с цел да бъде подкрепена Онкологичната болница „ Свети Мина “ в града ни.

На постоянното съвещание през днешния ден от трибуната на локалния парламент краткотрайно изпълняващия длъжността шеф доктор Теодор Велчев изясни, че в онкологичната болница работят 130 души, от тях 35 са лекари.

От думите му стана ясно още, че от началото на годината до края на месец юни са били осъществени 7797 прегледа на пациенти, като от приети в болница са 3 102 души. Легловата база на лечебното заведение е 108 кревати.

В доклада, който даде пред обшнските съветниц доктор Велчев заяви, че към 1 януари болничното заведение има насъбрани задължения в размер на 3 474 750 лева

Към 27 юли загубите са 3 092 353 лева За шестмесечието са били погасени 382 396 лева

„ Големият проблем на болничното заведение е неразплащането на медикаменти към огромните фармацевтични компании “, безапелационен бе доктор Велчев.

Общинските съветници одобриха през днешния ден и предлагането, по отношение на въвеждане на наложителна предучилищна подготовка на 4- годишните деца от образователната 2022/2023 година. То бе докладвано от Ивайло Златанов – Председател на Комисия по обучение, просвета и вероизповедания.

На извършеното през днешния ден постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград бяха гласувани и постановени 40 решения.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри съвещанието.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР