Нов обрат с времето. То ни поднася поредна изненада -

...
Нов обрат с времето. То ни поднася поредна изненада -
Коментари Харесай

Обрат с времето. Голяма опасност до дни

Нов поврат с времето. То ни сервира поредна изненада - този път ни дебне огромна заплаха.

След пролетното време през тази седмица, в идните почивни дни от ден на ден се покачва рискът от гръмотевични стихии, сочат анализите и най-актуалните прогнози на Meteo Balkans.
-->
В събота времето ще е извънредно динамично. Денят ще е безоблачен и топъл. Максималните температури над по-голямата част от страната ще надминат 17 градуса, написа БЛИЦ.

В следобедните часове обаче ни чакат и гръмотевични стихии над Източна България. Валежите може да са съпроводени и от ледена суграшица, която е сходна градушка, само че размерите на топчетата лед са доста по-малки.

Късно следобяд над западните региони облачността ще се усили, а над източните ще се раздра.

През нощта против неделя над крайните западни и североизточни региони ще стартират и превалявания от дъжд. Възможно е и да прегърми.

Според Европейски Съюз модела, в неделя времето ще се дефинира от преминаващ циклон и на доста места у нас ще паднат дъждове, като по-значителни ще са те над Централна и Южна България. По високите западни полета и планините ще завали и сняг.  

Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад, а над източните ще се задържи от североизток и ще стартира да нахлува леден въздух.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР