Нов, много страшен симптом издава завърналия си Ковид-19. Вълната се

...
Нов, много страшен симптом издава завърналия си Ковид-19. Вълната се
Коментари Харесай

Вълната от Ковид! Нов, много страшен симптом

Нов, доста заплашителен признак издава завърналия си Ковид-19. Вълната се разраства, от през днешния ден маските и в градския превоз са наложителни. Те би трябвало да се носят още в лечебни заведения и обществени заведения.

Всеки ден пациенти с потвърдена или суспектна за Ковид-19 зараза биват диагностицирани с неочаквана загуба на слуха заради засягане на слуховия нерв. Ковид-19  практически може да засегне всеки орган заради тропизма на вируса към клетките на стените на дребните съдове, разяснява доцент доктор Тодор Попов в изявление - част от акцията " Плюс мен " на Министерството на здравеопазването за разпространение на изгодите от имунизацията против вируса, съобщи БНР.

 Д-р Попов е доцент към Катедрата по УНГ заболявания и хирургия на глава и шия в Медицински университет - София и част от екипа на Клиниката по УНГ в УМБАЛ " Царица Йоанна " - ИСУЛ, оповестяват от здравното министерство.

По думите му, засягането на слуховия нерв се демонстрира с ненадейно понижение на слуха, a неведнъж и с високочестотен звук.

" Изключително значима е бързата реакция. При доказване на това положение би трябвало да се стартира болнично лекуване с вливания. Колкото по-рано започва лечението, толкоз по-висок е шансът за избавяне на слуха. При липса на лекуване нормално понижението на слуха е необратимо, а по-късното търсене на решение става невероятно ", предизвестява доцент Попов.

Той изяснява, че коронавирусната зараза може да засегне слуха при пациенти на друга възраст. Проблемите се следят даже при деца.

По отношение на хората, които имат предхождащо, остаряло понижение на слуха прибавянето на в допълнение затруднение, в резултат на коронавирусната зараза, би могло да докара до наслагване и надлежно до тежка инвалидизация, показва още експертът.

" Има два разновидността - да се сблъскаш с ковид SARS-CoV-2 следено или да го срещнеш неконтролирано. Ваксината потвърдено оказва помощ този конфликт да е следен и минимализира рисковете за здравето на имунизираните ", показва той. " За страдание, една част от обществото ни просто отхвърля да повярва в истинността, а повода е боязън. Не бива да ни е боязън. Не бива да бъдем парализирани от " оградите " на нашето лично схващане ", безапелационен е доцент Тодор Попов.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР