Нов линеен ускорител от последно поколение започна работа с пациенти

...
Нов линеен ускорител от последно поколение започна работа с пациенти
Коментари Харесай

Нов линеен ускорител помага на пациенти в УМБАЛ "Св. Георги"

Нов линеен ускорител от последно потомство стартира работа с пациенти в Клиниката по лъчелечение на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. От 15 март досега са минали 70 души, заяви началникът на лечебното звено доктор Мария Влайкова.

Тя посочи, че лекуването е изцяло гратис с посоки от персоналния доктор на пациентите. С високотехнологичния модел „ ElectaInfinity “, който е доставен дружно с нова дозиметрична инсталация, към този момент работи подготвен екип.

С новата облага Клиниката по лъчелечение в лечебното заведение разполага с 3 линейни ускорителя, включително и Киберножа, който се употребява към този момент 5-а година, изясни доктор Влайкова. Тя добави, че се изчаква нова лицензия за работа на 3-те линейни ускорителя от Агенцията за нуклеарно контролиране.

Чрез новата технология пациентите получават доста по-висока и прецизирана доза в облъчваните органи и елементи от размера, при по-добро опазване на сериозните структури. Технологията разрешава и провеждането на радиохирургия на туморите в съвсем всички органи. 

Средно на ден към 100-120 души получават лъчетерапевтични процедури. Броят на пациентите за година е 1500-1700, прецизираха от УМБАЛ " Св. Георги ".
В атачмънта е изявлението на Екатерина Костова с доктор Мария Влайкова, шеф на Клиниката по лъчелечение в УМБАЛ " Св. Георги ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР