Нов испански закон за хуманно отношение към животните, влязъл в

...
Нов испански закон за хуманно отношение към животните, влязъл в
Коментари Харесай

Испания забрани използването на животни за развлекателни дейности, причиняващи болка

Нов испански закон за хуманно отношение към животните, влезнал в действие в петък, не разрешава потреблението им за развлекателни действия, причиняващи болежка и страдалчество, само че позволява бикоборството и лова с кучета, съобщи Асошиейтед прес.

Първото особено законодателство за правата на животните в Испания има за цел да се преустановят злоупотребите . Разпоредбата е ориентирана по-специално към неприятното отношение към домашните животни, като вкарва санкции в размер до 200 000 евро.

Тя не разрешава продажбата на домашни любимци във физически магазини или онлайн, само че им се дава гратисен интервал, с цел да намерят дом на животни, с които към този момент разполагат. 

В бъдеще ще бъде позволено да се купуват домашни любимци единствено от регистрирани развъдници. Новите правила разрешават на животни да влизат в множеството заведения, в това число в заведения за хранене и питейни заведения.

Законът не разрешава потреблението на диви животни в цирковете и дава на притежателите шест месеца да се съобразят с него. Той разрешава на зоологическите градини да продължат да употребяват морските бозайници в представленията си с делфини, до момента в който животните не умрат. 

Борбите с бикове се смятат за част от културното завещание на Испания . Предложение за включване на ловните кучета в наредбата провокира митинг в някои селски общности и държавното управление се отхвърли от него.

Испански държавни данни демонстрират, че в страната се отглеждат към 29 милиона животни като домашни любимци, множеството от които са кучета. Всяка година обаче към 300 000 от тях са изоставени, а към една трета от тях - умъртвени.

Законът има за цел също по този начин да вкара з адължителна застраховка и регистрация на домашните любимци, както и образование на притежателите. Тези условия и други правни аспекти бяха забавени, защото към момента не са направени подробни административни процедури поради неналичието на постоянно държавно управление в Испания.

Общите избори в страната през юли се оказаха безрезултатни и политическите партии водят договаряния за основаване на коалиция, напомня Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР