Нов електрически автобус ще се движи по линия 123, която

...
Нов електрически автобус ще се движи по линия 123, която
Коментари Харесай

Нови електробуси в София. Къде и кога?

Нов електрически рейс ще се движи по линия 123, която към този момент ще свързва Симеоновския въжен превоз с квартал " Слатина ". Към момента електробусът по този маршрут е единствено един, само че след 17 януари ще бъдат три.

В края на февруари по линиите на рейсове номер 84 и 184, които се движат до летище София, към този момент ще има нови електробуси. След първите две електролинии, които се движат от края на 2018 година по линии 9 и 306, през днешния ден потегли и трета - по маршрута на рейс 123.

Според столичния кмет Йорданка Фандъкова удължаването на новата линия ще бъде потребна и комфортна за жителите на този регион. Така до края на февруари в столицата ще има три нови електролинии.

Шест нови спирки ще има по новия маршрут на линия 123. Така връзката сред квартал " Слатина ", " Цариградско шосе ", Студентски град и Симеоновския въжен превоз към този момент е по-лесна.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До края на 2021 г.по улиците на София ще се движат към 20% електрически рейсове от всички рейсове по линиите. Нулеви излъчвания, най-чистият за града тип градски превоз.
Зареждането на електробуса лишава към 7 минути.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Техните първични разноски за закупуване са много по-високи от газовите и дизеловите рейсове, само че експлоатационните разноски и разноските за гориво са в пъти по-ниски.
Задачи, които в този момент стоят пред новия заместник-кмет по превоз, са синхронизиране на разписанията на рейсовете, понижаване на интервалите, с цел да бъдат по-удобни и стартиране на довеждащия превоз.

Кристиан Кръстев, заместник-кмет по превоз в Следствен отдел към окръжна прокуратура: Днес и в идващите няколко дни работим по две кръстовища, на които да повишим пропускателната дарба. Например " Тодор Каблешков " и " България ". Ще увеличим лентите за изнасяне на трафика от " Тодор Каблешков ", тъй като всекидневно се образува запушалка.
Кръстовището на бул. " Панчо Владигеров " и бул. " Царица Йоана " също ще бъде променено поради натовареното придвижване.

Новият заместник-кмет по превоза Кристиан Кръстев разгласи, че доста скоро се чака да има виртуална приемна, с цел да бъде по-лесно разискването на проблемите в градския превоз с жителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР