Нов екологичен начин за придвижване беше представен днес в Стара

...
Нов екологичен начин за придвижване беше представен днес в Стара
Коментари Харесай

Нов екологичен начин на придвижване беше представен в Стара Загора

Нов екологичен метод за напредване беше показан през днешния ден в Стара Загора. Най-големият оператор в света на споделени електрически транспортни средства Lime ще показа на старозагорци услуга за микромобилност посредством електрически скутери.

„ Идеята на нашата услуга е нов тип микромобилност, посредством която хората елементарно, бързо и екологично могат да се придвижват из целия град. Желаещите да се възползват би трябвало да изтеглят приложението  , налично за Android и iOS и да основат собствен профил “, обясни Георги Бакърданов, представител на компанията.

Над 100 скутера, разпределени на 13 основни местоположения в града ще могат да бъдат употребявани от пълнолетни жители и посетители на Стара Загора. Цената за услугата е както следва: 1.20 лева първична такса за отключване на скутера; към нея се прибавят по 0.25 лева за всяка минута каране. Очаква се междинната дълготрайност на пътуването в Стара Загора да е към 8 мин. Пътуване с такива параметри би коствало към 3.20 лева за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга Lime Prime, посредством която се отстранява такса за отключването. Така цената на пътуването със междинна дълготрайност от 8 мин., би била 2 лева Всеки консуматор ще бъде застрахован по време на потребление на скутера.

В рамките на един час пред постройката на локалната администрация старозагорци можеха да прегледат новите скутери и да ги тестват.

По време на представянето участваха още Бояна Делева, шеф отдел „ Транспорт “ и Пламен Йорданов, шеф отдел „ Екология “ в Община Стара Загора.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР