Нов драматичен сериал ще е един от акцентите в пролетния

...
Нов драматичен сериал ще е един от акцентите в пролетния
Коментари Харесай

„Ягодова луна“

Нов трагичен сериал ще е един от акцентите в пролетния ефирен сезон на NOVA . Мащабната продукция „ Ягодова луна “ е отдадена на една от най-благородните специалности - тази на пожарникарите , които в международните кинопродукции от дълго време са превърнати в фетиш, както сътрудниците от Централно разузнавателно управление на САЩ и пехотинците. Чест, дълг, героизъм, геройство и достолепие са единствено част от тематиките, които сериалът повдига през многопластовите си сюжетни линии. В основата на всичко, несъмнено, е любовта, която телевизионния роман ще разкрие в другите ѝ измерения.

Продукцията ще впечатли феновете с внушителното пресъздаване на достоверни обстановки от пожарникарската специалност, напрегнати екшън подиуми, каскади и пиро-експлозии, специфични резултати, безизходен сюжет и пълнокръвни герои . За първи път български сериал ще показа на феновете толкоз огромен размер от компютърно генерирани облици и звезден каст, които включва доста от най-изявените български артисти. В основните функции се превъплъщават Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Христо Мутафчиев, Димо Алексиев, Деян Донков, Стефка Янорова.

С основни функции в продукцията се включват още Ивайло Захариев, Любомира Башева, Рая Пеева, Невена Бозукова, Ваня Джаферович и други. Сценарият е дело на одобрения креативен тандем Милена Фучеджиева и Елена Иванова , а режисьори на сериала са Зоран Петровски, Асен Блатечки и Димитър Гочев.

„ Ягодова луна е пълнолунието през месец юни, когато се смята, че луната е обляна в огнен кехлибар . Това е и връзката с нашия сериал - тъкмо тогава се случва едно доста значимо събитие. Зрителите ще видят и безусловно ще усетят стихията на огъня, пожари със избавени човешки животи, само че и прочувствени пожари, свързани с възприятията и връзките сред героите “, разкри Радина Боршош в студиото на „ Здравей, България “.
 NOVA-->
Паралелно в минало и в настояще време, „ Ягодова луна “ наблюдава историята на млад пожарникар, който макар компликациите не се отхвърля от своя професионален избор да пази обществото. Той ще разбере истината за опетненото име на татко си и ще направи всичко по силите си, с цел да го оневини. На фона на пожари, интриги, гибел и принуждение, ще се разгърне и една красива обич, която един път открита ще бъде отстоявана с цената на всичко.

„ Радвам се, че най-сетне се прави филм за пожарникари. Това са героите на нашето време и за мен персонално - най-големите мъжкари, които съм срещал. Целият екип имахме опция да се срещнем с тези хора. Те бяха компактно до нас по време на снимачния развой. Може би след този сериал, всички деца ще желаят да станат пожарникари, когато пораснат, както беше едно време “, показа Асен Блатечки , който ще се превъплъти в ролята на шефа на пожарната.

„ Ягодова луна “ е освен следващо доказателство за дълготрайния ангажимент на NOVA в поддръжка на основаването, развиването и популяризирането на българското кино произвеждане , само че и за сполучливото съдействие сред телевизия и държавните институции. Сериалът е осъществен в партньорство с основна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ при Министерство на вътрешните работи на България.

Нова Броудкастинг Груп благодари за оказаното подпомагане на основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “  (ПБЗН), старши комисар Веселин Гетов, шеф на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, на комисар Тошко Тошев, зам.-директор на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и на комисар Георги Мангараков, шеф РДПБЗН-Пловдив. Професионалното съдействие с Първа РСПБЗН София в лицето на началника комисар Тони Тутунаров, основен контрольор Емил Николов, контрольор Даниел Дамянов, контрольор Валентин Желязков, контрольор Станислав Йорданов и контрольор Ангел Петков, е с извънредно значение за реализирането на сериала. Специален съветник по сюжета на епизодите, свързани с пожарни произшествия, е основен контрольор Димитър Бришимов, шеф бранш „ Пожарогасителна и избавителна активност “ към РДПБЗН-Пловдив.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР