Нов доклад във Великобритания показва, че най-малко 15 жени са

...
Нов доклад във Великобритания показва, че най-малко 15 жени са
Коментари Харесай

Най-малко 15 жени са били убити от британски полицаи от 2009 г.

Нов отчет във Англия демонстрира, че минимум 15 дами са били убити от настоящи или някогашни чиновници на полицията от 2009 година насам.

Повечето от убитите дами от някогашни служители на реда са били техни партьорки, съгласно отчета на Femicide Census, оповестен от вестник „ Таймс “. Сред останалите случаи има и такива за финансова полза и един на служител на реда, удушил майка си.

Случаят с убийството на Сара Еверард от служителя на реда Уейн Казънс се счита като преломен миг в обръщането на по-специално внимание към нападенията на дами от служители на реда.

Нощните бдения, извършени в лондонския квартал „ Клапам Комън “ след убийството на Еверард на 3 март, бяха брутално прекратени от полицията, като арестите на дами и разпръсването на опечалени породиха доста неоправдателни реакции.

Карън Ингала Смит от Femicide Census съобщи, че казусът е доста по-дълбок и има същински скандал след разкритията, че чиновници на полицията под прикритие влизат в полови връзки с активистки от разнообразни придвижвания, които те в действителност преследват.

„ Таймс “ изброява всички случаи от 2009 година насам, в които са забъркани служители на реда, като в множеството от тях дамите са били техни интимни сътрудници, някогашни интимни сътрудници или годеници или съпруги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР