Нося писмо от г-н Трифонов към вас. Ще го прочета

...
Нося писмо от г-н Трифонов към вас. Ще го прочета
Коментари Харесай

Тошко донесе на Цветанка писмо от Слави и й запоти цайсите: А апартамента в Дубай на гаджето на Асен

Нося писмо от господин Трифонов към вас. Ще го прочета постепенно и отчетливо, единствено да вметна, че кабинетът на Петков беше свален от Има Такъв Народ и господин Трифонов уточни две аргументи – измяната към Северна Македония и некадърната финансова политика на Асен Василев. Двете неща станаха брутално ясни. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пред bTV.
„ Г-жо Ризова, нощес бяхте поканили Василев да приказва за финансите в страната. Говореше сякаш умело, само че непрекъснато смесваше обстоятелства с измислици. Истината е следната. Кой провокира инфлацията? Асен Василев сподели, че се дължи на външни фактори, само че това не е по този начин – тя е резултат и от раздуването на пенсии, приходи и и заплати. Това са обикновени образци. Колко е бил фискалния запас – споделя колкото му е преференциално. Защо не сподели, че през февруари беше 4,8 милиарда лева и държавното управление остана с 300 млн. за харчене.
На 8 април 2022 година, когато Асен Василев е министър на финансите, фискалният запас е 4,8 милиарда лв.. Правителството остана единствено с 300 млн. лв. за харчене над неприкосновеното равнище на запаса от 4,5 милиарда Тези запаси се равняват на разноските за един ден
Той заложи политики, които стръмно усилиха разноските за 2022 и 2023. Истината е, че в случай че не беше неправилната му финансова политика вместо 3% недостиг трябваше да имаме остатък. Удобно се не помни, че и до през днешния ден няма информация за тези 9 милиарда изхарчени от Асен Василев през декември 2022 година. Изхарчи 9 милиарда за 9 дни. Нямам икономическо обучение, само че мога да считам.
С почитание, Слави Трифонов “, прочете Йорданов.

„ Много благо, че ми е написал писмо, само че вместо да си приказваме с писма, дано пристигна да си каже мнението “, сряза го Ризова.
„ Лидерът си изрича задоволително ясно мнението “, отвърна Йорданов.
„ Да, само че с писма и статуси. Това е позабравен род – писмата, тъй че това е прелестно. Отдавна не съм получавала писма “, отговори с усмивка Цветанка Ризова и попита с кого биха си партнирали от Има Такъв Народ, в случай че влязат в Народното събрание.
„ Когато обстоятелствата са такива каквито са човек не може да взима решения по благосклонност. Това не значи, че би трябвало да сме с ГЕРБ. Ако Асен Василев не беше финансов министър, изискването беше той да не бъде в възможните договаряния подобен и Кирил Петков да не взе участие. Въпросът е кой си играе на политическо его и кой взема решение въпроси “, сподели Тошко Йорданов.

„ По време на Асен Василев беше пусната инспекция на Национална агенция за приходите за Влади Горанов и той беше изкаран чист като сълза. Сега той е включен в листата „ Магнитски “. Говорим за нещо, което е било под контрола на Асен Василев. Шефът на Национална агенция за приходите получи апартамент в Дубай. Сега сме на свръхдефицит и ще затягаме колани “, добави Йорданов.
„ Еврозоната “ е политическа дъвка, до момента в който референдумът предлага решение на политическия батак, в който се намираме. Това е нещо, което ще се случи и би трябвало да стане, когато страната е подготвена. Неслучайно са поставени аршин “, уточни още той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР