Носителят на титлата от Световния рали шампионат (WRC) за 2019

...
Носителят на титлата от Световния рали шампионат (WRC) за 2019
Коментари Харесай

Отт Танак остана начело преди последния ден на Рали Арктик Финландия, Ожие излетя от пътя

Носителят на купата от Световния рали шампионат (WRC) за 2019 година Отт Танак (Hyundai) резервира водачеството си след втория ден на Рали Арктик Финландия, втори кръг за сезона във WRC.

O/A after SS8/End Day Two

1.
2. Rovanpera +24.1
3. +25.9
4. +53.4
5. Evans +1:03.5
6. +1:26.8
7. Katsuta +1:34.4
8. Suninen +1:49.3
9. Greensmith +3:01.8
— hmsgofficial (@HMSGOfficial)
Естонецът завоюва три от извършените шест скоростни стадия през днешния ден, с помощта на което има преднина от 24.1 секунди пред Кале Рованпера (Toyota) преди последните два стадия на основаната в столицата на Лапландия конкуренция. След като в края на вчерашния ден, Танак водеше с 16.2 секунди пред своя съотборник Крейг Брийн, през днешния ден продължи със мощното си каране и справедливо продължи да води.

Time to turn on the lights at on
— WRC - FIA World Rally Championship (@OfficialWRC)
Единствената пречка за него пристигна по време на втория за деня стадий, когато загуби време при влизане в една от снежните преспи край пътя. Тази неточност го отпрати на осма позиция в правата, само че разликата сред него и спечелилия в нея Елфън Евънс (Toyota) бе едвам 6.1 секунди.

results for SS8 at

1 12:44.0
2 +12.3
3 +13.1

LIVE STREAM & Standings
Live Updates | |
— WRC - FIA World Rally Championship (@OfficialWRC)
В другите две прави през днешния ден, които не бяха извоювани от естонеца, успехите сграбчиха Рованпера в петата и Тиери Нювил (Hyundai) в последната. И в двете обаче Танак бе втори, което му разреши да остана на върха в класирането преди заключителните два стадий на следващия ден. В тях най-интерес ще е разногласието за второто място, в които Рованпера има задатък от единствено 1.8 секунди преди Нювил.

UPDATE: The Frenchman dug his car out of the snow and finished the stage
— WRC - FIA World Rally Championship (@OfficialWRC)
Големият губещ на днешния ден се споделя Себастиен Ожие (Toyota), който в последния за деня стадий позволи доста сериозна неточност и излетя от пътя единствено 200 метра преди края на правата. След доста труд седемкратният международен първенец съумя да върне своят Yaris на пътя и да финишира стадия, само че това му коства близо 20 минути. По този метод той се смъкна до 22-ра позиция в генералното класиране, като неговата единствена реалистична опция за точки от снежната конкуренция ще е утрешният „ Бонус стадий “, който ще постави завършек на ралито.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР