Носителят на малката световна купа в паралелния слалом за миналия

...
Носителят на малката световна купа в паралелния слалом за миналия
Коментари Харесай

Радо Янков и Теодора Пенчева стартират в отборното за Световната купа

Носителят на дребната международна купа в паралелния слалом за предишния сезон Радослав Янков и националката ни в тази дисциплинираност Теодора Пенчева ще започват на 6 януари в Лакенхоф (Ав) в отборната конкуренция за международната купа на ПГС. При последната си изява двамата заеха осмо място на финалите на международната купа във Винтенберг (Гер), оповестяват от родната федерация по ски.

Днес Янков зае 21-о място в паралелния великански слалом в Лакенхоф. На трасето по което предната вечер се изля неповторим дъжд и поради това се проби на доста места Янков позволи две неточности във втория манш и остана на 0,30 сек от място на осминафиналите. Сред отпадналите в квалификацията бяха още двукратния олимпийски първенец Вик Уайлд (Рус), звездата на Австрия Бенямин Карл и спечелилия от втория старт за Семеен кодекс в Банско 2017 Симон Дофур (Фр).

Победител стана Невин Галмарини (Швейц).

Радо Янков отпадна рано в Лакенхоф

Със извоюваните 100 т Янков е пети в генералното класиране в паралелните дисциплини с 1220 т. Първи е Галмарини с 2660. В подреждането за дребната купа в паралелния великански слалом Радо е осми с 820 т.

Води още веднъж Галмарини с 2300 т. Теодора Пенчева зае през днешния ден 41-о място в квалификациите на ПГС в Лакенхоф. Първа във финала е Естер Ледецка (Чех). Тя води в генералното нареждане за Семеен кодекс в паралелните дисциплини с 3290 т и за дребната купа в ПГС с 3000 т. Пенчева е 40-а в двете подреждания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР