Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Рафаел

...
Носителят на 20 титли от Големия шлем в тениса Рафаел
Коментари Харесай

Рафа за Ноле: Никой не е по-голям от тениса

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем в тениса Рафаел Надал даде прочувствена конференция, на която проговори за борбата си с ковид, своето присъединяване в Australian Open и за драмата с Новак Джокович.

Рафа съобщи, че съгласно него Australian Open ще бъде доста забавен шампионат без значение дали Новак Джокович взе участие или не. На конференцията преди Australian Open испанецът показа на какво равнище се намира във връзка с физическата си подготовка и разкри каква е главната му цел за конкуренцията в Мелбърн, съобщи tenniskafe.com.

„ Надявам се да изиграя добър шампионат. Много съм благополучен да бъда още веднъж да Австралия. Завръщането в тура бе главната цел пред мен през последните месеци. Вече изиграх един подгряващ шампионат, а също така упражнявам добре. Както споделих след шампионата в Мелбърн, дойдох тук с задачата да се показва допустимо най-добре. Ще се постарая да печеля всеки мач и да усъвършенствам формата си всеки ден. Много съм разчувствуван, че още веднъж съм в тура и за следващ път ще играя на Australian Open “ – сподели международният №6.

На въпроса по какъв начин се усеща физически преди Откритото състезание на Австралия, испанецът отговори: „ Преди няколко седмици боледувах от Covid-19 и бях доста зле. През първата седмица не се усещах по никакъв начин добре, само че най-тежкият интервал несъмнено бяха първите четири дни. След това последователно започнах да се усъвършенствам. Не знам дали заболяването ще има по-трайни последици върху тялото ми. Като цяло обаче сега съм благополучен и се усещам добре. Ако преди месец ме бяхте попитали дали ще играя в Австралия, съвсем несъмнено щях да отговоря „ Не “. Чудесно е, че още веднъж упражнявам пълноценно и се любувам на живота на професионален тенисист “.

Надал бе запитан и дали счита, че сега има нужната сила да изиграе петсетов мач, в случай че се наложи. „ Ще забележим какво ще се случи. Не съм играл мач от формат „ три от пет “ от Ролан Гарос. Изиграх единствено няколко мача за последните шест месеца, което несъмнено не е задоволително, с цел да направя някакви генерални заключения. Както споделих, ще продължа да упражнявам старателно и да се пробвам да се усъвършенствам всеки ден. През последните седмици упражнявах с няколко играчи от тура и се оправих сносно. Ще забележим какво ще стане на Australian Open. Всяка победа е доста значима за самочувствието ми “.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем разяснява и сагата към Новак Джокович, чието присъединяване на Откритото състезание на Австралия към момента не е несъмнено. „ Няма никакво подозрение, че Новак е един от най-великите в историята, само че нито един състезател не е по-голям от шампионат. Играчите идват и си отиват, само че тенисът продължава. Никой не е по-долям от спорта, без значение дали става въпрос за мен, Новак, Роджър, Борг, Сампрас или който и да е различен. Australian Open е по-голям от който и да е обособен състезател. Турнирът ще бъде ужасно събитие без значение дали Джокович играе или не. Това е моето мнение “ – съобщи Надал.

Рекордьорът по трофеи от Ролан Гарос бе запитан дали съгласно него протичащото се сега ще опетни наследството на Джокович.

„ Не знам дали това ще окаже някакво въздействие. До известна степен зависи от него. С Новак постоянно сме били в отлични връзки и му искам всичко най-хубаво. И двамата сме създали доста освен на корта, само че и отвън него с нашите фондации. След това, което се случи през последните дни обаче ще има доста въпроси, на които той ще би трябвало да отговори допустимо най-скоро. Всеки от нас избира своя личен път. Уважавам Новак както като състезател, по този начин и като човек. Не съм склонен с доста от нещата, които той направи през последните седмици, само че все пак изпитвам положителни усеща към него и не му искам злото “ – приключи първенецът на Australian Open за 2009 година

В първия кръг от „ мейджър “ шампионата в Мелбърн Надал ще се изправи против международния №66 Маркос Гирон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР