Носителката на четири титли от Големия шлем и номер две

...
Носителката на четири титли от Големия шлем и номер две
Коментари Харесай

Наоми Осака запали олимпийския огън

Носителката на четири трофеи от Големия шлем и номер две в международната тенис класация при дамите Наоми Осака възпламени олимпийски огън по време на формалната гала по откриването на 32-те Летни олимпийски игри в Токио.



Началото на най-големият спортеун конгрес пък даде императорът на Япония - Нарухито.



Приветствия към целият свят насочиха президентът на Международният олимпийски комитет Тамс Бах и президентът на организационния комитет Сейко Хашимото.

“В наличието на негово величество императора на Япония, за мен е наслаждение да ви привествам на формалното разкриване на Олимпийските игри. Добре пристигнали в Япония. Добре пристигнали в Токио. Приветствам ви най-сърдечно. След като компликациите, поради коита за първи път в историята беше отсрочено, откриването на Олимпийските игри се организира през днешния ден. Цялата ни планета се изправи пред голямото предивикателство COVID-19. ”, сподели в посланието си Хашимото.

“Добре пристигнали на Олимпийските игри в Токио. Днес е един миг на вяра. Да, доста по-различно е от това, което всички си представяхме, само че дано ценим този миг, тъй като най-сетне сме всички тук дружно. Спортисти от 205 олимпийски комитета и един на бежанците. Всички дружно ще живеем под един покрив. Ние всички можем да сме тук дружно - само поради вас, нашите благостиви домакини, японският народ, към които ние желаеме да изразим нашите благодарности. От името на всички в олипийското семейство благодаря на всички още един път за доста свършената работа. Преди 10 години вие обещахте да върнете олимпийския дух тук назад - преживяхме доста, първо земетресението преди 10 години, по-късно пандемията. ”, показа Томас Бах.



Спортисти, съдии и треньори поставиха олимпийска клетва. Текстът беше обновен преди Олимпийските игри в Токио, като бяха добавени думи за равенството и антидискриминация. " Обещаваме, че ще участваме в тези олимпийски игри, спазвайки разпоредбите, по които се организират, в дух на почтена игра и тъждество. Ние сме ангажирани със спорт, свободен от допинг, измами и всякаква дискриминация. Ние го вършим в името на достойнството на нашите тимове, при съблюдаване на главните правила на олимпизма и за смяна на света към по-добро благодарение на спорта ", прочетоха клетвата двама японски спортисти.



Олимпийският байрак беше импортиран на Олимпийския стадион от шестима спортисти от другите краища на земното кълбо, като един от тях емигрант. След това флагът беше предаден на поданици на Токио, които са имали скъп принос в битката с пандемията. Последва предаване на флага към представителите на военно-въздушните сили на Япония. Под звука на химна на Международния олимпийски комитет флагът беше повдигнат.
В сегмента “Време е за шоу ” по много атрактивен метод участник в програмата стартира да си играе със светлините на стадиона, а по-късно поредно се осветяваха разнообразни забележителности. След това последва малко показване на типичнното японско изкуство табуки, включващо музика, танци и умения.

Последва малко клипче на напредването на олимпийския огън, който беше импортиран на Олимпийския стадион под звуците на “Болеро ” на Морис Равел.
А най-важното събитие - запалването на олимпийския огън, беше поверено на тенис звездата Наоми Осака, носителка на четири трофеи от " Големия шлем " и №2 в международната класация.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР