Нощта след Тодоровден беше почти безоблачна и студена. Прогнозите се

...
Нощта след Тодоровден беше почти безоблачна и студена. Прогнозите се
Коментари Харесай

Изкарахме мразовита нощ. Какво време ни чака

Нощта след Тодоровден беше съвсем безоблачна и студена. Прогнозите се оправдаха и в Драгоман в ранните часове в неделя термометрите удариха минус 14 градуса, в Казанлък - минус 11, в София и Кюстендил - минус 9. По планините най-студено беше на връх Мусала - минус 20 градуса.

От север на юг облачността стартира да се усилва - развой, който ще продължи денем с разкъсвания следобяд и по здрач. Валежи в ниската част на страната не се чакат - в случай че някъде има такива, те ще са незначителни. Вятърът денем ще е от запад и с него краткотрайно ще нахлува по-топъл въздух. Температурите следобяд ще бъдат сред 4 и 9 градуса с най-високи стойности в Северозападна България.

В планините има възможност да превали слаб сняг в Рило-Родопските масиви. Ще се усети стопляне и след мразовитото време през последните дни температурите в топлата част на деня ще са от минус 3 до минус 9 градуса.

В понеделник ще е слънчево в Западна и Централна България с забележима облачност на изток. Температурите сутринта още веднъж ще паднат до минус 6 - минус 7 градуса в някои котловини, само че по-късно ще са в интервала от 5 до 10 градуса.

Вторник и сряда облачността ще е променлива и постоянно забележителна, само че стоплянето ще продължи. В сряда следобяд обаче ще превали дъжд, който вечерта и в четвъртък с рухването на температурите ще се обърне в сняг по планините, в някои региони към тях и в Лудогорието. Ще се усилва източният вятър, който ще е със мощни пориви в областите на изток. В последните дни на седмицата преваляванията ще са нищожни, само че ще остане студено и прохладно за началото на астрономическата пролет в неделя, на 20 март.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР