Нощните заведения ще продължат да работят въпреки заявеното днес искане

...
Нощните заведения ще продължат да работят въпреки заявеното днес искане
Коментари Харесай

МЗ заплаши нощните заведения с прокурор, те питат: Да се вкарваме по затворите ли?

Нощните заведения ще продължат да работят макар декларираното през днешния ден искане на Здравното министерство нарушителите да бъдат давани на прокурор. Това съобщи пред „ Хоризонт “ притежател на нощен клуб в София.

Здравното министерство излезе с искане към РЗИ и проверяващите органи по места да дават на прокурор притежателите на нощни заведения и кметовете на обитаеми места, които бойкотират противоепидемичните ограничения. Мартин Михайлов, който е притежател на нощен клуб, съобщи че ще продължи да работи макар опасността от строги наказания:

" Ще продължим, тъй като желаем равни права за практикуване на активността си и на специалността си. Хората не съблюдават ограниченията съвсем на всички места. По силата на този Наказателен кодекс какво излиза, сега да си се вкарваме по пандизите ли? Не мога да схвана “.

Негови сътрудници от сектора също са безапелационни, че ще работят протестно.

От Здравното министерство желаят РЗИ, Министерство на вътрешните работи и Агенцията по сигурност на храните да изпращат на областен прокурор всеки формиран протокол за жестоко нарушаване на ограниченията. Нарушителите ще бъдат проверявани за съществуване на закононарушение, по член 355 от Наказателния кодекс. Като причина от ведомството показаха покачвания брой инфектирани и умряли.

От здравното министерство показват, че стратегии и средства за отплата има за всички наранени от противоепидемичните ограничения. Според Михайлов действително подкрепяне на бизнеса сега няма:

" 60 на 40 е извънредно противоречива мярка. Тя важи за работещи бизнеси, само че в нашия случай ние не сме подобен. Обещания за ограничения има, само че те не са съответни ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР