Носенето на маски ще отпадне като мярка, когато ваксинираните българи

...
Носенето на маски ще отпадне като мярка, когато ваксинираните българи
Коментари Харесай

Ще свалим ли маските?

Носенето на маски ще отпадне като мярка, когато имунизираните българи доближат 65 %. Това разгласи в Пловдив здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. В момента ваксинираните са към 800 хиляди, а задачата е да станат 3 милиона.

Според министър Ангелов е допустимо в края на август 65 % от българите да са ваксинирани. Само през днешния ден в цялата страна са се ваксинирали близо 10 хиляди души.

От 10-и май ще проработи още веднъж и електронната система за записване, където всеки може да избере и типа на имунизацията.

В пункт в Пловдив по време на зелените коридори до обяд бяха минали 170 души. Редът си чакаше студент по медицина, който е доброволец в коронавирус поделение от началото на пандемията.

Въпреки разхлабването на ограниченията, здравните управляващи не изключват четвърта вълна.

" Всичко е допустимо да се случи, тъй като вирусът през цялото време до този миг опроверга всичките ни изказвания ", съобщи проф. Костадин Ангелов – министър на опазването на здравето в оставка.


съобщи, че въвеждането на напълно машинно гласоподаване освен лимитира права правата, само че и слага въпроса по какъв начин машините ще се употребяват в лечебните заведения и мобилните секциите да вземем за пример.

" Не ми се желае доста да влизам в тая политическа говорене, щото въпреки всичко ще ядосам и премиера, който не ми разрешава да приказвам политически. От чисто здравна тема това крие доста опасности и доста рискове, защото тук казусът е и с дезинфекцията е доста сериозен, с времето, което чакат хората ", разяснява проф. Костадин Ангелов.

Ангелов разяснява ни решението на здравната комисия за вноса на съветската ваксина Спутник V и го дефинира като избирателен популизъм.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР