Норвежкият шампион Бодьо/Глимт изигра поредния си впечатляващ мач в Лигата

...
Норвежкият шампион Бодьо/Глимт изигра поредния си впечатляващ мач в Лигата
Коментари Харесай

Бодьо/Глимт не спира да учудва Футболна Европа

Норвежкият първенец Бодьо/Глимт изигра следващия си впечатляващ мач в Лигата на конференциите. В първия осминафинален конфликт против АЗ Алкмаар скандинавците се постановиха с 2:1 и дадоха поръчка да стигнат още по-напред. Амал Пелегрино откри за Бодьо/Глимт в 39-ата минута, само че в 73-ата Закария Абухлал изравни. Успеха на домакините донесе Ола Солбакен от дузпа в добавеното време.

Бодьо/Глимт направи възторг още в групите на шампионата, където разгроми Рома с 6:1. В плейофния кръг норвежците още веднъж потвърдиха, че не трябва да бъдат подценявани, и отстраниха Селтик след две победи. АЗ Алкмаар възобнови присъединяване си в Лигата на конференциите непосредствено от осминафиналите, откакто през есента приключи преди всичко в своята група.

В началните минути гостите от Нидерландия по-често се задържаха в противниковата половина, само че без да основат състояние пред вратата на Никита Хайкин. Бодьо/Глимт насочи първия си рисков удар посредством Хаген, само че Петер Виндал внимаваше. След половин час игра Евангелос Павлидис от АЗ Алкмаар шутира мощно, само че топката срещна дясната греда.

Мачът ставаше все по-динамичен, а офанзивите към двете порти непрекъснато се редуваха. В 39-ата минута центриране на Сампстед стигна до Амал Пелегрино и той беше прецизен с глава - 1:0 за домакините. В самия завършек на полувремето младата звезда на АЗ Йеспер Карлсон излезе зад отбраната, само че беше спрян от флага за засада.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР