Норвежкият нападател Ерлинг Халанд заяви, че постигането на исторически требъл

...
Норвежкият нападател Ерлинг Халанд заяви, че постигането на исторически требъл
Коментари Харесай

Халанд: 1.96 съм, имам дълга руса коса, така че каквото и да правя, хората ме виждат

Норвежкият нападател Ерлинг Халанд съобщи, че постигането на исторически требъл с Манчестър Сити е най-голямата му фантазия и се надява да я извърши, помагайки за спечелването на Шампионската лига.

Воденият от мениджъра Пеп Гуардиола състав победи с пета купа във Висшата лига в последните шест сезона. В събота Сити ще се изправи против Манчестър Юнайтед във финала на ФА Къп, а на 10 юни ще играе против италианския Интер в конфликт за купата в Шампионската лига.

Юнайтед е единственият британски тим реализирал требъл, под управлението на Сър Алекс Фъргюсън през 1999 година.

" Би било нереално да напишем история. Точно по тази причина бях притеглен, несъмнено, с цел да стигнем до тук. Няма потребност да го крием. За мен би значило всичко. Ще направя всичко, на което съм кадърен, с цел да оказа помощ да се случи. Това е най-голямата ми фантазия и се надявам, че фантазиите в действителност се сбъдват ", разяснява Ерлинг Халанд в изявление за Военновъздушни сили.

22-годишният футболист предизвести, че и Манчестър Юнайтед, и Интер ще бъдат стимулирани да провалят възможностите на Сити за требъл.

" Разбира се, че няма да бъде елементарно. Предстоят ни два финала против два положителни тима, които ще създадат всичко, което могат, с цел да ни попречат ", добави Халанд.

Норвежецът означи рекордните 36 гола в елита на Англия и общо 52 във всички шампионати. Той стана първият състезател, който печели премиите за номер 1 за сезона и най-хубав млад играч във Висшата лига в еднакъв сезон, а завоюва и премията на Асоциацията на футболните публицисти за годината.

Бившият нападател на Република България Залцбург и Борусия (Дортмунд) сподели, че триумфът в Англия е трансформирал живота му.

" Висок съм 196 сантиметра и имам дълга руса коса, тъй че каквото и да върша, хората ме виждат. Така че сега животът ми е подобен. Какво мога да направя? Няма какво. Това е животът ми и просто би трябвало да опитам да се насладя, колкото мога. Да си почивам вкъщи с приятни хора към мен, това е в действителност значимо. Опитвам се да се веселя на живота ", продължи Халанд.

Той съобщи още, че се развива в позитивна посока. " Това е в действителност значимо за мен, тъй като към момента съм много млад. На 22 години съм, следва ми дълга кариера и мога още да се развъртвам. Това е нещо, за което мисля в последната година, когато планирах идната си крачка ", приключи Ерлинг Халанд.
 Манчестър Сити стартира договаряния с Матео Ковачич
Манчестър Сити стартира договаряния с Матео Ковачич

Клубът разисква изискванията на персонален контракт с представителите на играча
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР