Норвежките скибегачки Ингвилд Флугстад Йостберг, Терезе Йохауг и Хайди Венг

...
Норвежките скибегачки Ингвилд Флугстад Йостберг, Терезе Йохауг и Хайди Венг
Коментари Харесай

Норвежки окупираха върха в Тур дьо ски

Норвежките скибегачки Ингвилд Флугстад Йостберг, Терезе Йохауг и Хайди Венг се качиха на почетната стълбичка в преследването на 15 км типичен жанр в италианския зимен център Тоблах. Това бе четвърти старт от веригата "Тур дьо ски ".

Йохауг и Йостберг стартираха от първо и второ място, не разрешиха на съперничките си да се приближат до тях и двете заформиха борба. Тя в последна сметка бе извоювана с минималните 0,4 секунди от Йостберг. Тя финишира за 26:51.5 минути.

За третото място борбата бе по-тежка, като Венг се измъкна единствено с 0,1 секунди от рускинята Наталия Непряева и сънародничката си Астрид Якобсен. Зад тях на 0,9 секунди остана шведката Ебба Андерсон.

За Йохауг това бе първо съревнование с друго от първото място в интервален старт от началото на сезона. Въпреки това норвежката остава отпред в класирането, както в "Тур дьо ски ", по този начин и в Световната купа.

За "Тур дьо ски " Йохауг има има общо време от 1:22:05 часа, като води с 22 секунди пред Йостберг и Непряева.

Следващият старт от "Тур дьо ски " е във Вал ди Фиеме на 3 януари, когато ще се организира всеобщ старт на 10 км типичен жанр.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР