Норвежецът Каре Ингебригстен вкрайна сметка бе назначен за треньор на

...
Норвежецът Каре Ингебригстен вкрайна сметка бе назначен за треньор на
Коментари Харесай

АПОЕЛ взе норвежец вместо Любо Пенев

Норвежецът Каре Ингебригстен вкрайна сметка бе назначен за треньор на кипърския първенец по футбол АПОЕЛ (Никозия), като договорът е за 2,5 година Ингебригстен за последно водеше белгийския Остенде, който в последния си мач за годината падна с 0:5 при гостуването на Шарлероа.

Желанието на президента на кипърците - Продромос Петридис, да назначи човек, който към този момент познава ситуацията, защото на АПОЕЛ му предстоят четири мача в първите две седмици незабавно след Нова година не се извърши, тъй като нито един от желаните претенденти не бе изцяло наличен.

Любослав Пенев също беше в листата с претенденти и даже е провел среща с кипърския клуб, само че в последна сметка остана обратно във вероятните наставници. Фаворит номер 1 на кипърците бе датчанинът Томас Кристиансен, който обаче има наказателна клауза от 300 000 евро към белгийски клуб от втора лига Унион Сент Жилоаз.

Ингебригстен е на 54 години, някогашен халф, в кариерата си е играл предпочитано за Розенборг, а най-реномираният клуб, на който е носил фланелката, е Манчестър Сити през 1994 година Като треньор е работил в родината си и в Белгия, а прякорът му е Брата, както са се обръщали един към различен с Ян Ивар Якобсен в националния тим на Норвегия. АПОЕЛ е на 5-о място в класирането с 21 точки, само че и 3 мача по-малко от водача Омония, който има 31.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР