Нормализира се зимната обстановка в столицата. Въпреки това шофьорите трябва

...
Нормализира се зимната обстановка в столицата. Въпреки това шофьорите трябва
Коментари Харесай

Нормализира се зимната обстановка в столицата

Нормализира се зимната конюнктура в столицата. Въпреки това водачите би трябвало да са подготвени за усложняване на трафика и да употребяват транспортните си средства, оборудвани за придвижване при зимни условия, като карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост.



Обилният снеговалеж продължи през цялата нощ. От Столична община оповестяват, че са направени няколко обработки със смеси против замръзване. Обработени са улици и булеварди, по които се движи градския превоз, стръмни пътни сектори, мостови уреди, както и общинската пътна мрежа, Южната дъга на Околовръстен път и „ Самоковско шосе “. На терен в София работят 128 снегопочистващи машини.

Обработени са и огромна част от вътрешнокварталните улици, заяви шефът на Столичен инспекторат Ивайло Иванов. По думите му се реализира непрекъснат надзор върху снеогопочистващите компании и няма различен град в България, който да се похвали с толкоз почистени улици.

В момента се затварят за снегопочистване единствено пътищата към естествен парк „ Витоша “. Снежната завивка там е 40 см. Знаете, че там нямаме право да използваме химикали, а единствено снегопочистващи машини, сподели Иванов. Няма сигнали за проблеми региони в столицата, съобщи Иванов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР