Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;

...
Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Нормална таблица; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0;
Коментари Харесай

ГЕРБ се огънаха пред Патриотите за размера на субсидиите

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Всички закани от редиците на „ Обединени патриоти “, че ръководещата коалиция може съществено да се разклати, дадоха резултат и от ГЕРБ склониха да трансформират позицията си за размера на партийните дотации. След днешното съвещание на Коалиционния съвет, свикано от Бойко Борисов, стана ясно, че ще има нови съвещания сред партиите по тематиката и ще се търси „ рационален баланс “.

Припомняме, че в петък сутринта незабавно точката за намаляването на дотациите на 1 лев, бе оттеглена от дневния ред на депутатите. Това стана по гледище на премиера Бойко Борисов откакто той получи остро предизвестие от водачите на НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, че обединението може да пострада. Ден преди този момент ГЕРБ и Движение за права и свободи имаха диалози в Народното събрание и излязоха с обща позиция за „ отворено “ финансиране на партиите по американски модел. След гнева на Патриотите, ГЕРБ изясни, че ще търси баланс, а от Движение за права и свободи обявиха, че тяхната позиция няма нищо общо с тази на ГЕРБ и че те в действителност поддържат дотация от 11 лв. на глас.

Видимо нервиран, министър председателят Бойко Борисов, застана пред публицистите, с цел да изясни, че ще продължи за договаря с Патриотите, само че и че продължава да упорства за дотация от 1 лев на глас. Това обаче нямало да мине през Закона за бюджета, а през Закона за политическите партии. Затова към този момент няма да се дебатира и тематиката за понижаване на ДДС-то, както упорстваха от Движение за права и свободи. Затваряме тази тематика, отсече Борисов. Коалицията реши, по този начин както е записано в съглашението, и беше главният укор към мен, данъчните закони в границите на мандата да не се трансформират. Всички намалявания на Данък добавена стойност влизат в този член от съдружното съглашение, сподели водачът на ГЕРБ. За това по тази тематика няма да дебатираме повече, натърти той.

От думите му стана ясно, че ГЕРБ не престават да желаят дотацията да се понижи на 1 лев, само че ще беседват с останалите сътрудници.Преди лятната почивка на Народното събрание ще би трябвало да се откри обща позиция и да се гласоподава новия размер на партийните дотации.

Още тази седмица „ Обединени патриоти “ ще предизвикваме съвещания в Народното събрание за партийните дотации, съобщи след днешния Коалиционен съвет водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той изясни, че ще се търси „ рационалният баланс “ и закони за политическите партии и за бюджета ще бъдат обсъждани и обсъждани дружно. Законите ще бъдат гледани дружно след постигането на рационален компромис сред всички политически сили. Като сме сложили период двата закона да минат през зала до ваканцията от 1 август, с цел да не бъдем упреквани, че съзнателно отлагаме въпроса за дотациите, с цел да не бъде обсъждан изобщо, съобщи Симеонов след срещата в Министерския съвет.

Обединихме се към една обща позиция, че по въпроса с партийните дотации не би трябвало да се работи прибързано и е редно да бъде подложен на по- огромно разискване сред всички политически сили в Народното събрание и освен, заключи още някогашният вицепремиер.

от заяви, че ще се прави обзор на Коалиционното съглашение., добави зам.-председателят на „ Атака “., бяха думите на
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР