Номинираният за премиер от Има такъв народ Пламен Николов представи

...
Номинираният за премиер от Има такъв народ Пламен Николов представи
Коментари Харесай

Официално! Това е правителството на Пламен Николов

Номинираният за министър председател от " ИТН " Пламен Николов показа лист на претендентите за министрите пред публицисти в Народното събрание.

Първото усещане е, че проектокабинетът е формиран най-вече от партийни фигури от новосъздадената политическа групировка на Слави Трифонов.

Ето и предложенията за министри:

За министър на на финансите е номиниран депутатът Пламен Данаилов . Той сега е народен представител от Има Такъв Народ. Завършил е УНСС със компетентност финанси; счетоводство и надзор. Над 20 година е бил на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании. Управител на консултантска компания в областта на финансовите услуги.

За министър на стопанската система е препоръчана Десислава Димитрова. Тя също е участник в кастинга за политици на Слави Трифонов, в който взе участие и номинираният за министър председател Пламен Николов. Десислава Димитрова е шеф и притежател на компания „ БИО СТОПАНСТВО ЛОПЯНКО “ ЕООД, сертифициран специалист по Кръгова стопанска система от Michigan University, USA и Wageningen University, Netherlands, с над 15 години интернационален опит в региона на кръговата стопанска система и хранително-вкусовата индустрия в България и чужбина. Председател е на Бюрото на съвета “Кръговата стопанска система - Зелената опция за България “ към БТПП.

Енергийното министерство би трябвало да бъде поето от Александър Николов , който сега е заместител на служебния енергиен министър Андрей Живков. До влизането му в служебното държавно управление Николов не бе прочут на необятната общност. При назначението му за зам.-министър бе посочено, че има дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, варианти и ръководство на вложения. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера.

За здравен министър е повдигнат урологът Силви Кирилов , който е един специалистите на Има Такъв Народ в здравния бранш. Бил е шеф на Агенцията по трансплантациите, както и на няколко лечебни заведения - " Александровска " по времето на Национална движение „Симеон Втори", а по-късно и на частните МБАЛ " Доверие ", " Уни Хоспитал ".

Да управлява Министерството на превоза и осведомителните технологии е номиниран Гроздан Караджов, някогашен депутат в 43-ото Народно събрание от Реформаторския блок, където бе и ръководител на транспортната комисия. Той е правист по обучение, само че повече е прочут като специалист по телекомуникациите като е специализирал бизнес мениджмънт в тази сфера в Япония. В интервала 1996 – 2011 година е основен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, основен секретар на Министерство на превоза и известията и ръководител на Съвета на шефовете на БТК. От 2001 до 2004 година Гроздан Караджов е изпълнителен шеф на фондация " Демокрация ".

За министър на правораздаването този път е препоръчан юрист Момчил Иванов . Иванов е юрист и регионален координатор на Има Такъв Народ за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Адвокат е по цивилен и търговски каузи, учител по комерсиално и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в интервала 2009-2012 година е бил хоноруван учител в Стопанската академия “Димитър Ценов” в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е деятел на Съюз на демократичните сили.

Петър Илиев е номиниран този път за министър на вътрешните работи . Той е правист. Завършил е магистратура в СУ с цялостно отличие. Специализирал е британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия. Специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ. Доктор по право и създател на редица изявления на юридическа тематика. Лауреат е на оценката " Адвокат на годината ". Говори 4 езика. На 43 година

За министър на младежта и спорта е повдигнат още веднъж Радостин Василев , също правист и сега народен представител от Има Такъв Народ. Специалист е по спортно право, занимава се процесуално посланичество пред ФИФА и УЕФА.

Има Такъв Народ още веднъж залагат на Теодора Генчовска да управлява Министерството на защитата . Тя е специалист по защита и въоръжени сили. Възпитаник на военната академия та е минала и през редица спомагателни квалификации в Германия, Англия, Италия и Съединени американски щати. Професионалната ѝ кариера започва в генералния щаб на българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в МО. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 година

За външен министър още веднъж е номиниран дипломатът от кариерата Ради Найденов . Той последно беше дипломат в Швейцария. Бил е дипломат и в Германия и Австрия. Беше заместник-министър на защитата в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи в интервала 2001 - 2002 година, а по-късно бе шеф на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски до 2005 година В служебното държавно управление на Огнян Герджиков през 2017 година Ради Найденов беше министър на външните работи.

Предложеният за районен министър инж. Георги Георгиев е координатор на експертната група на Има Такъв Народ по районно развиване и инфраструктура. Има консултантска компания, ръководеща планове в региона на строителството, управлявал е екипа, създал методиката за пресмятане на " доста противоречие " в региона на гражданската конфискация, бил е основен секретар на Съюза за стопанска самодейност и член на Националния съвет за тристранно съдействие, написа на уеб страницата на Има Такъв Народ.

Министерството на културата би трябвало да се поеме от Георги Султанов , който е оперен актьор, с 23-годишен стаж.

За претендент за агроминистър е избран Пламен Абровски, който бе номиниран за поста и в първия проектокабинет на Трифонов. Юрист по обучение, само че преди да се отдаде на адвокатството преди три години, има сериозен опит в интернационалните институции в бранша. Работил е няколко години в непрекъснатото посланичество на България в Брюксел с сектор " Директни заплащания ", в Програма за развиване на селските региони, държавни помощи и горски бранш. Бил е също специалист в Института по агростратегии и нововъведения и юрист в Българската организация по сигурност на храните. Работил е още като основен помощник по " Управление на Европейски стратегии и планове " в отдел " Оценка на планове и договаряне ", Главна дирекция " Оперативна стратегия околна среда ".

За Ивайло Кожухаров и този път е предназначен постът за министър на туризма . Той е управител на българска хотелска верига. Има повече от 10 години опит като управител в областта на хотелиерството, има магистърски степени по " Икономика и организация в туризма " и " Маркетинг ". Член е на УС на ВАНЕ и контролния съвет на Сдружение " Национален Борд по туризъм ".

Министерството на образованието пък да се поеме от Велислава Петрова . В първия план за кабинет тя бе препоръчана за здравен министър. Петрова е български академик, лекар по вирусология от университета в Кеймбридж и експерт в областта на здравното законодателство и имунизациите в Глобалният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева от края на 2020 година Заради експертизата си тя бе и чест посетител в медиите по време на пандемията. Петрова е на 31 година и е родена в Сандански.

За общественото министерство е издигната Теодора Пенева , която е " специалист по енергийна беднотия и обществена политика ". Пенева има специализации по стопанска система и ръководство по браншове – енергетика, инфраструктура и обществени услуги, в СУ " Св. Климент Охридски ", както и " Управление на институциите за обществена работа ". В Пекинския университет е приключила " Международна стопанска система ". Притежава над 17 години удобен и управнически опит в проучванията на пазари, браншове и браншове, както и в създаването на тактики за развиване на активността на компании в Китай и за развиване на обществени услуги в България.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР