Номинираният за министър председател от Продължаваме промяната“ Николай Денков връща

...
Номинираният за министър председател от Продължаваме промяната“ Николай Денков връща
Коментари Харесай

Промяната връща неизпълнен мандат, какво следва

Номинираният за министър ръководител от „ Продължаваме промяната “ Николай Денков връща през днешния ден на президента Румен Радев несбъднат вторият мандат за сформиране на постоянно държавно управление. 

До отхвърли да се предложи състав на държавно управление се стигна откакто не бе изпълнено изискването на „ Продължаваме промяната “ - Народното събрание да поддържа с болшинство декларация с цели за ръководство.
-->
Проектът на декларация с 4 съществени целта получи поддръжката единствено от 63 ма депутати на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. ГЕРБ Съюз на демократичните сили и Възраждане гласоподаваха срещу а Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия И БВ се въздържаха. 

Отхвърленият документ не провокира диспути в залата, а Денков разгласи: „ Оказа се, че огромна част от тази зала не е подготвена въобще да влезе в тази полемика, полемиката какви са целите на България през идващите години ".

7-дневен е срокът президентът Радев да уточни, коя ще е третата решението си коя парламентарна група, която  ще получи третия и финален мандат за сформиране на постоянно държавно управление: „ По-важното е, че Народното събрание очевидно се дави от ден на ден във от ден на ден кавги “.

В коментарa си от петък президентът подсети на депутатите че имат несвършена работа, най-много по законопроектите по проектът за възобновяване и участието на България в Шенген: " Ако няма парламент в този момент, това значи, че тези закони ще се гледат едвам юни месец, а това излага на риск постигнатото от България като триумф пред европейските институции ".

Така на прага на третия мандат от Българска социалистическа партия като се изключи че са подготвени да го получат оповестиха, че няма да поддържат подобен в случай че бъде връчен на Движение за права и свободи или „ Възраждане “, Движение за права и свободи са диалогични, подготвени са даже за получат третата директория, с цел да предложат програмно държавно управление. ГЕРБ са подготвени да поддържат мандат на „ Демократична България “ в случай че се подпише документ с цели, а най дребната парламентарна група Български напредък ще се съветва със всички в случай че получи избавителния мандат  като ще стартира диалози от най малобройната група към най огромните. „ Продължаваме промяната “ нямат решение на партийния орган за позиция кой и при какви условия биха подкрепили, а „ Възраждане “ би гласувала единствено за себе си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР