Номинираната от ГЕРБ-СДС за ротационен министър-председател Мария Габриел и зам.-председателят

...
Номинираната от ГЕРБ-СДС за ротационен министър-председател Мария Габриел и зам.-председателят
Коментари Харесай

Разговорите не са в ледена епоха: Габриел поиска от ПП-ДБ ново поведение и нов състав на кабинета

Номинираната от ГЕРБ-СДС за ротационен министър-председател Мария Габриел и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев настояха „ Продължаваме промяната – Демократична България “ да „ сменят метода “ и да „ премислят състава, личностите и правилата “ за сформиране на постоянен кабинет с втория мандат. Президентът Румен Радев през вчерашния ден връчи на ПП-ДБ досието с проучвателния мандат, само че го направи „ единствено тъй като е задължен “ по конституцията.

„ Разговорите не са в ледена ера , диалози може да има, в случай че се премислят състава, личностите, правилата и доверието. Призовавам ПП-ДБ да обмисли всичко. Недоверието от обществото е голямо . Ако същинската цел е да стабилизираме страната, то всеки би трябвало да направи крачка обратно. Мандатоносителят е на ход - да търси и откри поддръжка “, съобщи в малко изказване Габриел в коридорите на Народното събрание.

Томислав Дончев от своя страна разяснява, че има „ война сред институциите “ и настоя ПП-ДБ да не го „ одобряват като ултиматум и да сменят метода “. „ Вземете образец от нас, направихме всички вероятни и невъзможни взаимни отстъпки. Не може с 15 % от народните представители да получиш цялата власт. Не е демократично, предложете различен формат, говорете с нас, с другите обединения, България би трябвало да има държавно управление “, уточни Дончев.

От ГЕРБ не прецизираха кои персони и задания би трябвало да бъдат предоговорени. По-рано в ефира на Euronews Bulgaria обаче разяснява, че съгласно него е редно след абсурда с изтеклите записи и всичко случило се по-късно първият ротационен министър председател да бъде не излъченият от ПП-ДБ Николай Денков, а самата Мария Габриел. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР