Но и откриха нещо революционно ново – че организмът на

...
Но и откриха нещо революционно ново – че организмът на
Коментари Харесай

Учените доказаха: кърмените бебета са по-здрави!

Но и откриха нещо революционно ново – че организмът на майката по някакъв метод самонаглася кърмата според от пола на бебето


След това, при порастването непрестанно трансформира състава й съгласно потребностите му от хранителни субстанции тъкмо сега

Момчета и девойки се хранят с друга по състав кърма от раждането си, откриха американски откриватели. Учени са решили да ревизират по какъв начин е при хората, откакто предходно изследване разкрило, че някои бозайници отделят характерно мляко според от пола на дребното им. Например маймуните макак създават кърма по-богата на мазнини за мъжкото отроче. За женското тя е с по-високо наличие на калций.

Неочаквано резултатите от проучването на човешка кърма се оказали сходни. За да са сигурни брали данни за близнаци -от друг и от еднакъв пол, кърмени и некърмени.

Кърмените близнаци от еднакъв пол били по-високи и тежки през юношеството и младите си години спрямо тези от друг пол. Според учените повода е, че когато майката роди момиче и момче, организмът й не може да приспособи кърма за два пола. Понеже получават някакъв повсеместен състав, близнаците от друг пол се оказват по-малко пораснали и яки.

А изгодата от майчиното мляко се удостоверява изрично при разбора на данните от огромното проучване на младите американци – еднополовите близнаци, които не били кърмени, са по-ниски и тежат по-малко от тези, които са кърмени.

Изследване на учените от Института по физиология в Цюрих разкри, че човешката кърма по своя химичен състав е най-сложната измежду всички млекопитаещи. Например в нея се съдържат над 200 захарни съединения – индикатор, доста по-висок в сравнение с в кравето мляко.

Голяма част от захарите са предопределени не за хранене на бебето, а за развиване на неговата имунна система. По-точно на частта й, която образува стомашната микробиосреда на новороденото. Стомахът на бебето изначално е безплоден, а за напредък на микрофлората е належащо майчино мляко. Кърмата съдържа доста антитела, антипатогенни молекули и съединения, активиращи белите кръвни телца в кръвта на детето.

Швейцарските учени също са разкрили, че женският организъм има удивителни качества след раждането. С времето майчиното мляко се трансформира по състав и се настройва за потребностите на растящото бебе, като покачва равнището на нужните му тъкмо в този миг хранителни субстанции.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР