Нивото на трансплантология в Турция е едно от най-високите в

...
Нивото на трансплантология в Турция е едно от най-високите в
Коментари Харесай

Трансплантология в Турция: Нов живот за пациентите с нов орган

Нивото на трансплантология в Турция е едно от най-високите в света. Според турското здравно министерство в страната се правят повече от 5000 трансплантации на органи годишно - повече от където и да е другаде в Европа. 75% от органите са от живи донори. Турция се подрежда измежду първите три страни в света по живо донорство с помощта на софтуерно развитата си здравна инфраструктура и насъбрания богат опит.

Сред водачите е по брой интервенции - трансплантация на черен дроб, бъбреци, костен мозък, както при възрастни, по този начин и при деца.

Броят на донорите на органи в Турция надвишава 500 000 с помощта на акции за повишение на осведомеността, провеждани всяка година по време на Националната седмица за даряване на органи.

Всеки кандидат-донор - локален или от чужбина - минава обстойни медицински и етични проби.

Обикновено непознатите пациенти би трябвало да дойдат с донорите си - родственици до 4-та степен, само че има и изключения. Например, в случай че пациент, който се нуждае от трансплантация на костен мозък, не съумява да откри подобаващ обвързван донор вкъщи, той може да се възползва от услугите на турската национална донорска банка.

Чуждестранни пациенти, които се нуждаят от трансплантация на ретината, също могат да се възползват от донорска банка.

Трансплантациите на органи в Турция се правят съгласно най-новите протоколи с потреблението на високотехнологично операционно съоръжение. Това разрешава на турските трансплантолози да оперират даже и доста дребни бебета с тегло от 4 до 6 кг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР