Нивото на отношенията между Русия и САЩ в момента може

...
Нивото на отношенията между Русия и САЩ в момента може
Коментари Харесай

Путин оцени отношенията със САЩ на "три минус"

Нивото на връзките сред Русия и Съединени американски щати сега може да бъде оценено на „ сред двойка и тройка, само че по-близо до тройка “, смята президентът на Руската Федерация Владимир Путин. „ Е, някъде тройка по петобалната система “, отговоря той в изявление за плана на  ТАСС  „ 20 въпроса към Владимир Путин “, представен от Агенция Фокус. Като образци за позитивни аспекти в руско-американските връзки Путин уточни съдействието в битката против тероризма, както и растежа на взаимната търговия през последните две години.

В същото време съветският водач изразява несъгласието си с тезата, че американската нация може да има специфични права на интернационалната сцена. Той напомни, че това беше казано по-рано от тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама. „ Той към този момент сподели, че американците са специфична нация, имат специфични права, изключителни, надали не в целия свят. Не мога да се съглася с това “, споделя Путин.

Той акцентира, че „ Господ е основал всички идентични с едни и същи права “. „ И затова да се каже, че някой има извънредно право за нещо, коства ми се, е безусловно безпричинно “, приключи президентът на Руската федерация.
Що се касае до връзките му с американските президенти, Путин описа, че той и актуалният глава на Белия Дом Доналд Тръмп се обръщат един към различен по първо име. „ Той ме назовава Владимир, а аз него – Доналд “, съобщи съветският водач.

Той се затрудни да отговори, с кой от американските водачи, започвайки от напусналия Белия Дом през януари 2001 година Бил Клинтън, му е било най-комфортно да поддържа връзка. „ Всъщност имах много градивни връзки с всички “, означи Путин. По-специално той напомни „ положителните връзки “ с Джордж У. Буш-младши, който беше президент през 2001-2009 година

Путин и Тръмп, който зае поста президент на Съединени американски щати през януари 2017 година, се срещаха няколко пъти в коридорите на огромни интернационалните конгреси и веднъж – през юли 2018 година в Хелзинки – организираха пълноценна двустранна среща на върха. Също по този начин водачите приказваха по телефона повече от 10 пъти. Последната все още среща сред президентите на Русия и Съединени американски щати се състоя през юни 2019 година в коридорите на Г-20 в Осака, Япония.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР