Нито има условия за повишаване на цените на горивата у

...
Нито има условия за повишаване на цените на горивата у
Коментари Харесай

Владимиров хвърли бомба за цените на горивата и „Лукойл“: Има сериозен риск за българския бюджет

Нито има условия за повишение на цените на горивата у нас, нито се чака дефицит на горива.
Това мнение изрази пред БНР Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията.
„ По-големият въпрос е за какво цените останаха толкоз високи през целия интервал на дерогацията. Това е въпрос, на който никой не желае да отговори. “
„ Цените на горивата ще останат същите, каквито досега. Близки до междинните в Европейски Съюз. Преди налози и такси. Не чакам сензитивна смяна на пазара на горивата “, акцентира специалистът.
Имаме сериозен риск за българския бюджет за тази година поради връщането на корпоративния налог назад на „ Лукойл “, счита Владимиров.
„ Това, което беше импортирано предплатено като налог, може би в този момент ще би трябвало да се върне от българската страна “, изясни той. По думите му, в този момент, когато действителната облага се окаже по-малка, България няма учредения да задържи този налог.
Руската компания сега няма интерес да напусне пазара в България, само че все пак може да се стигне до фиктивна продажба, при която рафинерията да бъде поета от компания в района – азерска или казахстанска, разяснява Мартин Владимиров в предаването „ Преди всички “.
Въпреки че на хартия ще се обработва казахски или азерски петрол, действително приходите ще отиват още веднъж в Русия, добави той.
„ Подобни схеми съществуват в района и това е най-голямото терзание – че България ще помогне да продължи да се „ изпира “ съветски петрол. “
Много е значимо да е достоверна договорка, да има „ достоверни ползи, а не камуфлаж “, сподели Владимиров.
Рафинерията може да преработва повече от 20 сорта петрол и няма софтуерни аргументи да се резервира зависимостта от съветския петрол, посочи той.
„ Няма никакви опасности за детонации, за строшаване на оборудването и т. н. Това е една от най-модерните рафинерии в света. “
Несериозно е от страна на премиера да всява суматоха в обществото, изключително когато става дума за учен химик, посочи специалистът.
Според него няма заплаха рафинерията да остане без суровина за прочут интервал от време.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР