Нито една билка не може да замени хормоните на щитовидната

...
Нито една билка не може да замени хормоните на щитовидната
Коментари Харесай

6 лековити билки за щитовидната жлеза

Нито една билка не може да размени хормоните на щитовидната жлеза, само че някои от тях могат да подкрепят нейната функционалност и здраве.

Тази жлеза е ендокринна жлеза, която управлява производството на хормони на щитовидната жлеза. Когато в нея се появят нередности, това може да докара до хормонален дисбаланс, който да окаже въздействие върху организма.

Заболяванията на нея засягат към 200 млн. хора по целия свят.Включването на избрани билки в диетата на индивида може да подкрепи функционалността й.

Ако желаете да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „

Тук може да си извършите абонамент за здраве:

Телефон за връзка: 

Лековити билки за щитовидната жлеза

1.Джинджифил

 щитовидната жлеза 6 лековити билки за щитовидната жлеза

е постоянно срещана фалшификация, само че коренът му се класифицира като билка. Джинджифилът има доста изгоди за здравето, в това число противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства.

Употребата на добавки с джинджифил може да бъде от изгода на хора, страдащи от хипотиреоидизъм, при който щитовидната жлеза не създава задоволително хормони. Билката може също по този начин да понижи тежестта и да контролира липидния и хормоналния профил.

Ако хората одобряват по-големи дози, джинджифилът може да има евентуални странични резултати, в това число раздразнение на устата и гърлото, храносмилателен дискомфорт, киселини и диария.

2.Черен кимион

 щитовидната жлеза 6 лековити билки за щитовидната жлеза фотография: pinterest

Черният кимион е друга билка, която обичайна алжирска медицина употребява за лекуване на болести на щитовидната жлеза. Той съдържа фитохимикали и биологични съставни елементи, които подкрепят разнообразни функционалности в организма, в това число:

алкалоиди
кумарини
флавоноиди
феноли
Проучване, разглеждащо резултата на черния кимион върху тиреоидита на Хашимото – положение, което последователно унищожава тази жлеза, демонстрира, че черният кимион може като цяло да усъвършенства положението й, както и при хора с това характерно положение.

3.Коприва

 щитовидната жлеза 6 лековити билки за щитовидната жлеза фотография: pinterest

може да бъде от изгода за тези, които имат и двете: едва дейна и хиперфункция на щитовидната жлеза. Копривата постоянно се назовава тоник за щитовидната жлеза, тъй като нейното високо наличие на йод може да помогне за понижаване на недостига на този хранителен детайл. Консумирането на копривата под формата на чай нормално е най-лесният и най-полезен метод.

4.Вечерна иглика

Тази билка е известна за здравето на дамите, само че също по този начин е доста потребна и за щитовидната жлеза. В тя подкрепя понижената й функционалност, само че също може и да помогне за справяне със признаците на това положение, като да вземем за пример понижаване на косопада и при тежък менструален цикъл. Тя постоянно се предлага да се пие под формата на чай.

5. Женшен

 щитовидната жлеза 6 лековити билки за щитовидната жлеза фотография: pinterest

Женшенът е билка, употребена от епохи в обичайна китайска медицина за лекуване на доста болести. Той съдържа съединения, които са с противовъзпалителен темперамент и редовият им банкет оказва помощ да се свият възлите на щитовидната жлеза. Освен това, женшенът оказва помощ да се отпуснете и да се освободите от напрежението, който също има отношение към вярното действие на тази жлеза. Приемайте дестилат от женшен всеки ден.

6.Компрес с тиква и зехтин

Лечебната примес се подготвя посредством смесването на 300 грама настъргана тиква с 3 супени лъжици естествен зехтин. Нанесете получената примес върху памучен плат и го увийте към шията, в региона на щитовидната жлеза. Оставете го да престои цяла нощ и го отстранете на сутринта. Правете това всяка вечер, в продължение на най-малко две седмици. Приготвяйте сместа всяка вечер!

Щитовидната жлеза е дребна ендокринна жлеза, която отделя хормони, значими за действието на организма. Без лекуване нарушаванията й могат съществено да повлияят на качеството на живот на индивида.

Някои обичайни медикаменти употребяват билки за поддържане на здравето й. Те включват билки, които могат да бъдат от изгода както при незадоволително дейна, по този начин и при свръхактивна жлеза.

Лицата постоянно би трябвало да се свързват с доктор или здравен експерт, в случай че изпитват признаци, свързани със болести на тази жлеза, или преди да стартират проект за лекуване с билки. Не би трябвало да се подценява положението й, с цел да не се усложни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР