Нищо няма да направим под натиск. Това коментира премиерът Кирил

...
Нищо няма да направим под натиск. Това коментира премиерът Кирил
Коментари Харесай

Петков: Вадим безпрецедентно 300 млн. лв. за ощетените от градушките в Пловдивско

Нищо няма да създадем под напън. Това разяснява министър председателят Кирил Петков за връзките ни с районен съд Македония, съобщи БГНЕС. Опитваме се да забележим дали българските стремежи и потребности за поддръжката на българите в РСМ могат да се подсигуряват през европейския развой. Това ще го оставя на Министерство на външните работи, тъй като те вършат договарянията сега. Въпросът е дали българската позиция може да се подсигурява през европейския развой, а не някой да ни натиска за каквото и да било, сподели още Петков.

Петков е в Садово да огледа вредите от градушката.

" Вкарваме спомагателен невиждан бюджет – 300 млн. лева спомагателни средства за ощетените от градушката в Пловдивско ", съобщи министър председателят Кирил Петков. " Ще покрият всички вреди от градушката там ", увери той.

Много бързо, в границите на месец, страната ще покрие на 100% вредите, нанесени от градушката, с цел да могат стопаните доста бързо да засадят полетата още веднъж и да произведат годишна продукция.

" Хората са се трудили доста и цялата им годишна продукция е унищожена ", установи Петков, откакто огледа провалите. Той и земеделският министър надянаха ботуши и влязоха в нивите с тиквички. Производители им се жалваха, че това се случва за трети път.

Министър-председателят разясни, че към този момент са подадени 39 заявки от земеделци от Садово , а срокът изтича през днешния ден.

" И двамата сме тук, тъй като сме ангажирани с проблемите на потърпевшите стопани ", добави Петков.

Аграрният министър изясни, че през днешния ден има съвещание на междуведомствената група, която трябвало да почисти всички неясноти. " Самолетите се управляват от друго място ", уточни Иванов.

" Обещаваме бистрота при изплащането на средствата. Държавата ще работи с един критерий към всички. И се надявам да идваме тук не да оглеждаме вреди, а да се радваме на хубава годишна продукция ", добави министър председателят.

Попитан ще изпращаме ли нова военна помощ за Украйна, Петков отговори, че е добре да се придържаме към решението на Народното събрание, което планува да не изпращаме оръжие, а единствено да ремонтираме украински бойни машини.

" Не считам на всеки две седмици да отваряме тази тематика. Първата украинска техника към този момент идва у нас. Приехме бежанци, България е направила задоволително в тази посока ", съобщи министър-председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР