Нищо ново не сме чули. На практика само видяхме прибързано

...
Нищо ново не сме чули. На практика само видяхме прибързано
Коментари Харесай

Заместникът на Бойко изби зъбките на Радев и Петков: Комунистически интернационал!

„ Нищо ново не сме чули. На процедура единствено видяхме преждевременно посещаване на министър-председателя. Трябваше първо да отиде или в Брюксел, или във Вашингтон, а може би и на двете места, с цел да се обясни изрично българската позиция и да потърси подпомагане от Европейска комисия и поддръжка за преговорните позиции, откакто България към този момент е влезнала в тези диалози “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по отношение на вчерашното посещаване на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония.

„ Нотите, които бяха изпратени и оповестени през вчерашния ден, не са нищо ново. Това беше най-лесната част от преговорния развой. Северна Македония в никакъв случай не е имала проблем с изпращането на сходна нота. Истината е, че те постоянно обаче търсеха метод да изтъргуват това свое дипломатическо деяние. Въпросът е какво са получили в подмяна, никой не ни споделя. Очевидно има някакъв прикрит дневен ред, който българското държавно управление не споделя нито на Народното събрание, нито на българското общество. Големият риск в тази ситуация е в един миг да се стигне до обстановка, в която в Народното събрание да бъде импортиран документ и този документ вероятно да бъде отритнат от болшинството народни представители, ние да изпаднем в неудобно състояние, в случай че държавното управление към този момент е поемало някакви задължения било пред Брюксел, било пред Скопие “, предизвести Митов.

Той разяснява и гафа на премиера за фашисткия режим.

„ Вчерашната имитация на министър-председателя за фашизма също поражда доста огромни въпросителни. Трябва да си изясним дали той е наясно с българската история, дали е наясно за това, че в действителност вчерашната му фраза обслужва както северномакедонското говорене по тематиката, по този начин и позицията на комунистическия интернационал отпреди 44 година. На процедура няма метод българската страна и българският министър председател да приказва по този метод, тъй като дава боеприпас и амуниции в ръцете на договарящите от другата страна, а това почтено казано за мен беше огромен проблем “, безапелационен бе Митов.

„ Що се отнася до икономическите измерения на диалозите, те постоянно са хубави. Няма никакъв проблем с това да усилваме свързаността сред двете страни, само че огромните въпроси са други, те са историческите. Въпросите сред България и Република Северна Македония, които би трябвало да бъдат решавани незабавно са за спазването правата на българите там, за смяната на учебниците по история, за това да не се гради еднаквост върху имитация на историята, както и обезвъзмездяването на хората, които са потърпевши от комунистическия режим поради своето българско съзнание “, уточни той.

По думите му тези позиции би трябвало да отстоява България и това са тежките въпроси, които стоят пред връзките ни със Скопие.

„ Никакви самолетни линии и свързаности няма да решат тези проблеми “, уточни Митов.

Той дефинира като неуместна тезата на ръководещите, че за толкоз малко време са създали толкоз, колкото години не е правено.

„ Всичко, което досега е направено, е направено по времето на държавното управление „ Борисов “ 3. Нищо ново няма. Работните групи бяха контрактувани тогава, включени са в преговорния развой и са част от контракта за добросъседство. Въпросните ноти в никакъв случай не са били проблем, въпросът е защо са били изтъргувани. Най-вероятно е било изтъргувано българската история да бъде заметена под килима и да не се приказва по сериозните въпроси, а това българското общество няма да го разреши “, акцентира Митов.

По думите му президентът Радев разделя нацията с дейностите и речите си. „ Опасявам се даже, че на него стартира да му харесва да прави политически партии, както „ Продължаваме промяната “, да инженерства на политическия терен. Според мен оттук-нататък ще продължава да се пробва да инженерства, да  управлява и моделира политическите партии по собствен интерес и облик “, сподели Митов по отношение на втория мандат на Румен Радев и Илияна Йотова, които през днешния ден поставиха клетва пред Народното събрание.

Митов не чака никаква смяна в държанието на президента.

Той разкритикува изявлението на зам.-председателя на Народното събрание от името на депутати, че „ президентството е светело като фар в най-тежките моменти “. „ Това звучеше в най-хубавите обичаи на Априлския пленум на Българска комунистическа партия и ние несъмнено не сме били включени в тази позиция “, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР