Нищо изострящо не видяхме в номинацията на Иван Гешев, заяви

...
Нищо изострящо не видяхме в номинацията на Иван Гешев, заяви
Коментари Харесай

Георги Харизанов застана зад номинацията на Иван Гешев за главен прокурор

" Нищо изострящо не видяхме в номинацията на Иван Гешев ", съобщи пред бТВ политическият анализатор Георги Харизанов. Повод за думите му бе единомислещата номинация за основен прокурор на Иван Гешев.

" Изказването на Иван Гешев е безусловно задоволително за претендент за основен прокурор. Двойнствената роля, която заема на зам. основен прокурор и началник на профилираната прокуратура би трябвало да го ограничи от политически изявления, само че защото той е единственият номиниран за поста на основен прокурор, обикновено е той да отговори на рецензиите против него. Христо Иванов е първият политик, публично признал, че оказва политически напън върху Висш съдебен съвет ", рече Харизанов.

В тв студиото бе и Ивайло Нойзи Цветков, който също се включи с коментар на миналия " парещ " политически сезон, в който част от събитията единствено от последната седмица са: митинги против кандидатурата за основен прокурор на Иван Гешев, хакерска офанзива против Национална агенция за приходите, несъгласие на президента върху договорката за изтребителите F-16.

" В милиционерския не преподават Монтескьо и по тази причина се получават разминавания в изявленията. Въпросът е да има построена система за надзор и цивилен надзор, построена в една работеща народна власт - нещо, което в България го няма ", сподели Цветков.

Политическият анализатор Георги Харизанов сподели, че президентът няма по какъв начин да завоюва борбата с премиера Борисов, защото не разполага с нужните запаси. Това бе отговорът му на въпроса дали борбата сред президента Радев и ГЕРБ ще продължи и наесен.

" Сега сме в разгара на огромното неприятно събитие - рецесията с чумата по свинете ", посочи той.

" Безспорно огромното събитие на политическия сезон е отстраняването на Цветанов от управителните постове в ГЕРБ ", безапелационен е политическият анализатор.

" Не мисля, че локалните избори могат да доведат до изненада или до началото на някакво революционно време ", заключи Харизанов. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР