Нинова добави, че в момента продължават разговори с още формации,

...
Нинова добави, че в момента продължават разговори с още формации,
Коментари Харесай

Нинова: Ако следващият парламент не състави правителство, това ще е пагубно за България


Нинова добави, че сега не престават диалози с още обединения, които да вземат участие в обединението.

" Ще се явим с общи листи, като всички съдружни сътрудници оферират своите претенденти. Ще ги обсъдим и най-после ще записваме общи листи. Запазва се формата на досегашната коалиция " Българска социалистическа партия за България " с досегашните сътрудници " и към нея се причисляват новите партии - сподели още тя.

Нинова разяснява и абсурда с отписаните 10 милиарда лева отговорности на компании към страната: " Тези пари са част от модела, по който се крадяха средства в България - през публични поръчки, през разнообразни корупционни практики, като една от тях е тази - да се отписват отговорности на компании, доближени до властта. За това, което през днешния ден звучи като вест, от Българска социалистическа партия сигнализираме от години и с причини. Времето сподели, че сме били прави. "

Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира като неприемливо и недопустимо подслушването на опозиционни политици, като го окачестви като част от 11-годишния модел на ръководство на ГЕРБ. " Да се употребява страната и нейните институции за политически, партийни и персонални цели - това е детайл на един модел на ликвидиране на държавността, обезличаване на институциите и превръщането им на бухалка и инструмент за персонални и партийни ползи. Това е, което желаеме да променим ", безапелационна бе Нинова.

" Служебното държавно управление си прави работата, за която е назначено. Една от задачите му е да обезпечи почтени и транспарантни избори.Няма по какъв начин да не се пристъпи към уволняване и смени там, където има хора и служби, които са допринасяли към това изборите да бъдат манипулирани. Втората задача на това държавно управление е да ревизира предходното държавно управление на ГЕРБ - да покаже случаите на корупция, да ги извади. Точно това и вършат служебните министри. Така че служебното държавно управление си прави работата доста добре ", разяснява още Корнелия Нинова.

По нейните думи ще е доста тежко за България в случай че след идващите избори още веднъж не се сформира държавно управление. Според нея толкоз дълго в политическа рецесия и без ръководство, изключително в социално-икономическа рецесия и на прага на приемане на Плана за възобновяване и развиване, ще бъде пагубно за България.

" Влизайкив есенния сезон, в случай че не сформира държавно управление и още веднъж се разпусне Народното събрание, няма кой да гласоподава бюджета за идната година. Така че уповавам се случилото се 45-ото Народно събрание е отрезвило доста хора, които априори изрично заявяваха - с този желая, с този не желая, и лепяха етикети кой бил статукво. Виждаме у хората отчаяние, че загубихме тези няколко месеца и още веднъж ги пращаме на избори. Ако ги пратим и на трети, и у хората още веднъж ще има огромно отчаяние, само че моите терзания са за България. Трябва да има след тези избори държавно управление. Разбира се, то би трябвало да бъде кардинално, а не подмолно и безкомпромисно. Имаме извънредно значими задания за България ", счита Нинова.

В изтеклият парламент се видя, че държавно управление без Българска социалистическа партия не може да има. Смятам, че на идващите избори ще си повишим резултата, има справедливи аргументи за това. Така че в още по-голяма степен ще важи това - без Българска социалистическа партия не може да има държавно управление в идващия парламент ", уточни още водачът на българските социалисти.

" Изтеклите избори бяха прочувствен избор. Мисля, че е време за разумен подобен ", прикани в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР