Никой спрял и президента Росен Плевнелиев, и настоящия държавен глава

...
Никой спрял и президента Росен Плевнелиев, и настоящия държавен глава
Коментари Харесай

Лозан Панов: Някой спря Радев да говори за съдебна реформа

Никой спрял и президента Росен Плевнелиев, и сегашния държавен глава Румен Радев да приказват за правосъдна промяна. Това смята кандидатът за президент Лозан Панов, повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от " Демократична България ".

" Когато си с тогата, сферата е по-ограничена, когато тогата е на друго място, нещата наподобяват по друг метод. Егоизмът на политиците и невъзможността да излязат от техния си балон е повода да мина от едната сфера в другата ", каза Панов. Той акцентира, че един президент би трябвало да е равно далечен от спорещите страни и да съумява да предизвика дебатите и настоящите тематики, които обществото чака да бъдат решени. 

Проблемите в правосъдната система се дължат на политизиран със съществено въздействие на политиката Висш правосъден съвет, уточни кандидат-президентът. " Изборът на Иван Гешев за основен прокурор беше също емблематичен. Дисбалансът в правосъдната система води до невъзможността тя да мери с идентичен критерий ", уточни още кандидат-перзидентът пред БНР. " Не вземам участие в покупко-продажби, нямам цена и в правосъдната система бях в ролята на безстопанствен ", посочи той.

" Нека се изберат хора, свободни във вземането на решения. Президентът, който е самостоятелен, може да предизвика дебата в обществото ". Панов чака, че ще стигне до втория тур на вота за държавен глава. 

" Анастас Герджиков е обвързван с " Новото време "  в Национална движение „Симеон Втори". В този интервал имаше един слогън: " Новото време "  е Движение за права и свободи в Национална движение „Симеон Втори". Що се отнася до Радев... Моят мандат от седем години (като ръководител на Върховния касационен съд - бел. ред.) съответства с неговия и с две години от мандата на Росен Плевнелиев. Контактът ми с тях беше по два мотива, в които Висш съдебен съвет във всички случаи трябваше да реагира, само че не го направи. Единият бе за близки връзки сред изпълнителна и правосъдна власт. Вторият -  " ЦУМ-гейт ". И в двата случая се обърнах към президентската институция, която би трябвало да реагира. Така бих направил аз. В тези два случая настоящите президенти потеглиха в някаква посока, само че в един миг някой ги удари през ръцете и им сподели, че не би трябвало да се пипа. И по тематиката за основния прокурор промяна не би трябвало да се прави ", уверен е Лозан Панов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР