Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с жертви

...
Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с жертви
Коментари Харесай

Кирил Петков: Въпрос на дни е Украйна да падне

Никой не очакваше толкоз бърза и масирана офанзива с жертви в Украйна. Една трета от украинската войска към този момент е унищожена, има гърмежи в цялата страна. За страдание е въпрос на дни Украйна да падне. 

Това сподели министър председателят Кирил Петков в Брюксел за изключителното съвещание на среща на върха на Европейски Съюз.

Беше доста прочувствен диалог, включи се Володимир Зеленски от Украйна и приключи с думите „ Не знам дали ще ви видя още веднъж пак“. Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее, описа министър председателят.

„ Млади момчета – и от украинска, и от съветска страна, сега умират поради един водач, който седи от другата страна на масата и взима извънредно неверни решения“, добави Петков.

Позицията на Европа е единна. Нашата задача е по този начин да се направи цената на глобите за Русия, че да въздейства на тези, които взимат решения и на тези, които ги поддържат, съобщи министър-председателят.

Премиерът акцентира, че ненамесата по боен метод в Украйна е реалност. Но Путин би трябвало да знае – всички дружно работим в един глас и всяко деяние има цена, категоричен е Петков.

Премиерът сподели, че тематиката за енергийната ни сигурност е разисквана деликатно. Говорихме с Мицотакис, енергийната сигурност става главен приоритет. Трябва да сме подготвени за всевъзможни обстановки. Трябва да помислим по какъв начин цената на газа е обвързвана с цената на тока. Ако може тези две неща да не вървят ръка за ръка. Домакинствата не би трябвало да бъдат наранени, добави Петков, представен от Българска национална телевизия.

offnews.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР