Николай Каварджиклиев е номинацията на БСП за управител на Българската

...
Николай Каварджиклиев е номинацията на БСП за управител на Българската
Коментари Харесай

БСП предлага бившия директор на ДФ Земеделие Николай Каварджиклиев за управител на БНБ

Николай Каварджиклиев е номинацията на Българска социалистическа партия за шеф на Българската национална банка (БНБ).

Така за управителния пост все още ще се борят трима души. По-рано " Възраждане " предложи финансистът Любомир Христов - песимист за въвеждане на еврото и някогашен претендент за вицепрезидент в двойка с някогашната еврокомисарка Меглена Кунева. Другият кандидат е повдигнат от ГЕРБ - това е, който е актуалният гуверньор на Българска народна банка.

Каварджиклиев е някогашен шеф на Държавен фонд " Земеделие ". Той заемаше поста до лятото на 2022 година, когато беше от служебното държавно управление на Гълъб Донев.

Групата на Българска социалистическа партия го показва като банкер с дълготраен опит. Има магистър по „ Финанси и заем “, със специализация „ Банково дело “ към УНСС-София от 1992 година Професионалната му кариера стартира година по-късно в Банка ДСК като банков специалист. През 1997-98 година е нейн районен шеф, а през 1999 година става и изпълнителен шеф.

Сред останалите му местоработи са пълномощник в ДЗИ, остарели консултант в EQUEST Investment fund, член на УС на Летище София, изпълнителен шеф и член на УС на " Уника " АД и на " Уника Живот " АД.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР