Никола Господинов се класира на 14-то място при кадетите в

...
Никола Господинов се класира на 14-то място при кадетите в
Коментари Харесай

Никола Господинов остана на 14-то място в международния турнир Сабята на Етрополски

Никола Господинов се класира на 14-то място при кадетите в интернационалния шампионат Сабята на Етрополски, който се организира в зала „ Асикс Арена “ и е годен за Европейската купа. Днес на пътеките излязоха кадетите в самостоятелната конкуренция и кадетките за разпределението на медалите отборно.

При кадетите участваха 242 сабльори, като първенец стана Силъс Чой от Съединени американски щати, сребърния орден завоюва Йигит Аяз от Турция, а на трето място се класираха Габриел Бабайев от Съединени американски щати и Арда Танерлер от Турция. България беше показана от 31 млади фехтовачи, като най-хубаво класиране записа Никола Господинов, приключил на 14 място.

Никола излезе от групите с пет победи и една загуба, а във втория кръг на директните елиминации победи Маркус Айдън Джарет Лий от Малайзия с 15:12. В дуела за място измежду най-хубавите 32 българинът в профил Джо Еванс от Англия с 15:10. В срещата за място в топ 16 Господинов победи изрично Арда Мутлу от Турция с 15:3. В дуела за класиране измежду най-хубавите 8 сабльорът ни отстъпи пред Ерик Кнолуотър от Съединени американски щати с 12:15 и приключи надпреварата на 14 място.

Сред най-хубавите 32 на шампионата се класираха още трима българи: Николай-Томас Георгиев е 21-ви, Никола Меицов е 24-ти, а Станимир Пелов е 32-ри.

В отборната конкуренция на кадетките участваха 40 тима, а първият отбор на България в състав Натали Мишинева, Диана Нейчева, Виктория Витлиемова и Теодора Янкова се класира на 10 място. Шампионки станаха представителките на Англия, сребърния орден завоюва отборът на Румъния, а бронза взе третият тим на Съединени американски щати. Вторият тим на България (Николета Добрева, Ралица Гаджева, Мина Георгиева и Ива Власева) приключи на 14 място, четвъртият тим на България (Ая Аройо, Ева Атанасова, Мия Лицова и Мария Тодорова) е 25-ти, а петият тим на България (Елия Александрова, Николета Богданова, Жаклин Македонова и Инес Шопова) е 31-ви.

Наградите на спечелилите връчиха проф.Даниела Дашева, зам.-министър на младежта и спорта, Васил Етрополски, президент на фехтовална академия „ Васил Етрополски “, проф. Спартак Керемидчиев, член на Съвета на фехтовална академия „ Васил Етрополски “ и Запрян Ванчев, шеф на фехтовална академия „ Васил Етрополски “.

Утре „ Сабята на Етрополски “ продължава с самостоятелната конкуренция на кадетките и отборното съревнование на кадетите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР