Никого няма да учудя, ако кажа, че за мъжете жените

...
Никого няма да учудя, ако кажа, че за мъжете жените
Коментари Харесай

Какво харесват в нас мъжете

Никого няма да учудя, в случай че кажа, че за мъжете дамите сме ( цялостна ) загадка. Начинът, по който ги привличаме, по който им завъртяваме главите е магичен за рационалното им мислене. Дори след това, потънали в рутината на връзката в по- огромна или по- дребна степен, има нещо в нас, което не стопира да поддържа интереса им и да ги държи в близост. Те в никакъв случай не могат да ни схванат напълно – по какъв начин мислим, по какъв начин реагираме, какво усещаме. Някои мъже от дълго време са се отказали, а по- мъдрите от тях не се и пробват.
Но какво е това нещо у нас, което в действителност ги притегля? Външен тип, половост, ролята на майка, която волю- неволю одобряваме от време на време? Далеч по- просто е.

И дамите, и мъжете в началото обикват със сетивата си. Но и тези усещания остават най- надълбоко и най- трайно в съзнанието. Понякога единствено парфюм или ария може да ти напомни човек, преживелица или цялостен интервал в живота.

Мъжете харесват по какъв начин ухаем – цялата козметика, която използваме, се съчетава в една единствена миризма, която е неповторима и с която те ни свързват. При това парфюмът не играе решаващата роля. Шампоанът, душ- гелът, кремът за лице - най- към този момент е методът, по който ухаем след баня или преди лягане. Ароматът на непорочност и женственост, а не на най- скъпия и завладяващ парфюм.

Мъжете харесват какъв брой мека и кожата ни и допирът до нея ги подлудява. Гушкането с нас, методът по който двете тела се допълват. Това е досег, чиято липса те постоянно усещат, когато ни няма в близост. И в случай че си мислим, че тук там имаме ненужно килце, дано се сетим, че то може и да придава мекост и женственост.

Мъжете харесват, когато изглеждаме естествено и се оправяме за 10 минути. Да, ясно е, че от време- в точния момент е наложително да изглеждаме като излезли от фешън списание, поради резултата: „ Уау! ” при появяването ни. Но в случай че изглеждаме по този начин всеки ден – цялостен козметичен набор по лицето, високи токове, комплицирана прическа и изящен тоалет – чакането на цялото подготвяне ще ги изнерви и те няма да виждат въобще по какъв начин изглеждаме. От друга страна е хубаво да знаят, че това, което виждат, е действителността – без грим и поза.

Мъжете обичат когато се смеем. По опция – на техните смешки. Отворената, цялостна усмивка и сърдечният смях демонстрират, че умеем да се веселим без терзание и с нас може да е занимателно. Много мъже споделят, че точно усмивката е тази, която ги е привлякла към избрана жена. И е първото, което изниква в съзнанието им.

Но с изключение на посредством сетивата си, мъжете ни харесват и поради някои наши умения:

Ние дамите просто сме грижовни. Отвътре ни идва да се грижим за някого. Дали за децата, или единствено за него, постоянно и за цялото семейство. Обмисляме потребностите, планираме, активизираме се и се стараем всички да са удовлетворени и да има мир и естетика. В домашните отговорности нормално сме в стихията си. Всички досадни детайлности от бита нормално са наше обвързване, което с подготвеност одобряваме, правейки другите щастливи. И пазаруването на ново долни дрехи, поръчването на торта за рожден ден, организирането на пътешестване – с тези неща нормално се нагърбваме ние и за мъжете това е същинско облекчение – те просто не могат да обзет всички елементи.

Както и да си го кажем – дамите, е с някои изключения, можем да готвим. Е, не е като манджите на майка му, само че е хубаво вечер да се прибереш и цялата къща да ухае на топло ядене, масата да е поставена и да чака единствено теб. Дори и да си мислим, че не сме толкоз положителни в кухнята, при всички случаи за доста мъже е надалеч повече от това, което те могат да създадат за ястие ( е, добре де, с изключения ). Освен да готвим, имаме естетически нюх за подредбата на масата и умеем да трансформираме всяко хранене в дребен празник.

Ние умеем да слушаме. В това качество сме от дълго време приети за по- положителните. Жените сме търпеливи и съумяваме да обхванем и схванем за малко време цялата обстановка. Често, точно в диалог с нас, те съумяват да си изяснят някои детайлности, които са им убягнали, изключително що се отнася за служебната им среда. Освен че ги изслушваме, ние с подготвеност раздаваме и препоръки. С типично женската си мъдрост и подготвеност по всички въпроси, съчетани с психологическия ни нюх и вътрешен глас, съумяваме да разгадаем проблеми. При това даже и без да познаваме основните настоящи лица. Дори и без интимна връзка с някоя жена, мъжете намират най- правилните си другари точно измежду нас.

Но най- доста им харесва, когато не играем прекомерно дълго игрички с тях и не се опитваме да ги манипулираме, познавайки достолепията си. Когато флиртът свърши, а те добиват чувството за сигурност и отдаденост. Когато се държим директно, когато сме естествени и откровени с тях, без разминаващи се думи и жестове. Може би когато нямаме нищо срещу да изгледаме мач дружно или да разкажем замърсен анекдот. А в случай че, като похлупак на всичко, се държим благо с майка му и отзивчиво с приятелите му – това ще ни направи незаменими в сърцето му.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР