Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или

...
Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или
Коментари Харесай

Йотова попиля Петков за Априлското въстание

" Никого не бих съветвала да търси оправдание за едно или друго решение в българската история, тъй като ще допусне огромна неточност. Паралелът, който през днешния ден направи министър председателят Кирил Петков, беше огромна неточност ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на журналистически въпрос в Сандански, където беше посетител на празника на града.

" Българската история е доста дълга и имаме доста образци, когато политици, не съобразявайки се с националните ползи, са взимали решения, които са довели до национални произшествия. Така че по-внимателно с историческите паралели! Бих желала да напомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното придвижване, на Априлското въстание не са „ някакви хора “, те си имат имена. За тях описваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание ", показва вицепрезидентът Илияна Йотова, представена от Българска национална телевизия.

По-рано при визитата си в Украйна министър председателят Кирил Петков съобщи:

" Представете си, в случай че някой беше споделил по време на Априлското въстание, и беше споделил - ами най-добре е това въстание по-бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят. Това позиция ли е? Как я одобряваме, с цел да има по-бързо мир ".

Вицепрезидентът Илияна Йотова чака в сряда да има решение на Народното събрание във връзка с военната помощ за Украйна.

По думите ѝ евентуално ще има корекция в в този момент импортираното решение, защото последната позиция на външната комисия в Народното събрание е за техническа помощ и ще бъде допълнено. Тя сподели, че чака в идващите дни да станат ясни и причините, с които държавното управление промени в последните дни личната си позиция по повод помощта с оръжие за Украйна. Според вицепрезидента тази смяна задълбочава несъгласията в обединението.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР