Никога не е имало такъв хаос с финансите на държавата.

...
Никога не е имало такъв хаос с финансите на държавата.
Коментари Харесай

Асен се разтрепери! Социалист разгроми бюджет 2023: Никога не е имало такъв хаос с финансите

Никога не е имало подобен безпорядък с финансите на страната. Служебните държавни управления имат огромна виновност за това, които от дебелоглав не вкарваха постоянния бюджет за 2023 година, когато трябваше. В бюджета на Асен Василев виждаме заледяване на приходи, на обществени заплащания, което не е добре във време на инфлация и покачващи се цени. ”
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Гьоков в ефира на Euronews.
“Ние предлагаме с 1% повече недостиг, което не е нищо трагично. Държави като Румъния стигнаха до 5-6% недостиг. Не е нарушаване на критериите, които са врата за влизане в еврозоната. Тези критерии са по отношение на пандемията и рецесията, обвързвана с войната в Украйна. Тази самоцел за 3% недостиг от ръководещите за мен е необяснима ”, добави още социалистът.
Гьоков съобщи, че обичайно Българска социалистическа партия ще направи различен бюджет, в който ще посочат нещата, с които не са съгласни и ще показват техните визии. Той се надява ръководещите да се вслушат в тях, а да не повторят грешката на ГЕРБ, които 12 година не са се вслушвали в предложенията на опозицията.
“БСП подсигурява обществените заплащания, само че също подсигурява и тяхното нарастване, с цел да може да се компенсират последствията от инфлацията и да не е за сметка на елементарните хора. Смятаме, че нашето предложение за бюджет от позиция на хората е по-добър от този на Асен Василев ”, сподели още националният представител от Българска социалистическа партия.
Според Гьоков не е толкоз рисково опозицията да не поддържа бюджета, а е по-опасно в случай че ръководещите не се схванат между тях. Той изрази терзанието си, че ГЕРБ и Политическа партия са задали период от 31 юли за гласоподаване на бюджета, което крие рискове, изключително при вероятно рухване на държавното управление.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР