Nikkei съобщи, че Apple през първото тримесечие ще намали производството

...
Nikkei съобщи, че Apple през първото тримесечие ще намали производството
Коментари Харесай

Nikkei: Apple намалява производството на iPhone X два пъти

Nikkei заяви, че Apple през първото тримесечие ще понижи производството на iPhone X два пъти заради „разочароващите продажби“.

Според източника, Apple е уведомила доставчиците за нуждата от понижаване на производството на iPhone X от 40 млн. на 20 млн. единици. Компанията е разочарована от слабите продажби в празничния сезон на основните пазари, като Съединени американски щати, Европа и Китай.

Apple не е понижила потенциала на произвеждане на iPhone 7, 8 и 8 Plus, запазвайки го на равнището от 30 милиона единици. Намаляването на производството на iPhone X ще бъде най-силният удар от милиарди долари за доставчиците на съставни елементи за устройството.

Предполага се, че слабото търсене е обвързвано с високата цена на апарата. Далеч не всеки е подготвен да заплати съвсем хиляда $ за смарт телефон. Такава цена може да се оправдае с потреблението на много скъпи OLED-дисплеи. Според слуховете, Apple обмисля опцията за увеличение на каузи на устройствата с LCD-екрани. Това ще стане за сметка на понижаване на доставките на iPhone с OLED-дисплеи, които се възнамерява да бъдат пуснати през тази година.

По-рано Минг-Чи Kуo от KGI опроверга позитивните настройки на пазара във връзка с продажбите на iPhone X. Според него, компанията ще достави на пазара към 18 милиона устройства. Kуo не е очаквал такова ниско търсене в Китай. В отчета се споделя, че китайските клиенти рядко избират да подменят своите смарт телефони. Това се удостоверява и от прогнозите на такива снабдители, като Oppo или Huawei. Още повече, че евентуалните китайски клиенти са смутени от прореза в горната част на апарата. Поради това съгласно тях, потребната повърхност върху екрана не е по-различна от тази в 5,5-инчовите модели на iPhone.

Минг-Чи Kуo твърди, че Apple за годината ще продаде към 62 милиона устройства, което е много под предходната прогноза от 80 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР