Ники Хейли претърпя унизително поражение на републиканските първични избори в

...
Ники Хейли претърпя унизително поражение на републиканските първични избори в
Коментари Харесай

Ники Хейли загуби Невада - повече гласували с „Не подкрепям никого“ отколкото за нея

Ники Хейли претърпя унизително проваляне на републиканските първоначални избори в Невада, макар че нямаше конкуренция в лицето на Доналд Тръмп, който беше изключен от описите. 

Тя получи по-малко гласове от тези, които бяха отбелязали „ Не поддържам никого “. 

Губернаторът на щата беше посъветвал републиканците да гласоподават по този метод в символ на митинг против Хейли.  И по този начин Тръмп остава без противник в това гласоподаване, както и с още една крачка напред до заветната кандидатурата за президент.

Очаква се на следващия ден той да си обезпечи поддръжката на всички 26 делегати на Републиканската партия от щата Невада на настрана партийно кандидатпрезидентско заседание.

При 86% от регистрираните секции, „ не поддържам никого “ има 63% поддръжка, а Хейли едвам 31%.

Гласоподавателите могат да вземат участие както в първичните избори, провели се през вчерашния ден, по този начин и в утрешното партийно заседание, отбелязва Ройтерс.

Конкуриращите се способи за избор на президентска номинация на републиканците в Невада са в следствие от спора сред щатската Републиканска партия, ръководена от съдружници на Тръмп, и щатски закон от 2021 година, съгласно който за избирането на президентска номинация би трябвало да бъдат създадени първоначални избори.

Хейли не организира акция в Невада и вместо това избра да се концентрира върху родния си щат Южна Каролина, който гласоподава по-късно повече от две седмици.

Мениджърът на нейната акция беше споделил, че изборите в Невада са били нагласени за Тръмп, тъй че не си е коствала да се харчи „ нито стотинка, нито сила “.

Кандидатът на републиканците, който съвсем несъмнено ще бъде Тръмп, евентуално ще се изправи против президента Джо Байдън на изборите през ноември.

Байдън завоюва първичните избори на демократите в Невада във вторник, отбелязва Би Би Си. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР