Ник Кирьос поднесе голямата изненада на тазгодишното издание на US

...
Ник Кирьос поднесе голямата изненада на тазгодишното издание на US
Коментари Харесай

US Open ще има нов шампион! Кирьос детронира Медведев с лекота

Ник Кирьос сервира огромната изненада на тазгодишното издание на US Open. Австралиецът постави завършек на очакванията на първенеца Данийл Медведев да отбрани купата си от предходната година. Двамата се изправиха в конфликт от 1/8-финалите, в който Кирьос наложи волята си със 7:6(11), 3:6, 6:3, 6:2 за по-малко от три часа игра на " Артър Аш Стейдиъм ".

Първият сет бе най-оспорван. Той вървеше гейм за гейм, като в средата му двамата тенисисти си размениха по един пробив, само че никой не съумя да се откъсне в резултата. Така се стигна до тайбрек, в който драмата продължи и трябваше да се изиграят цели 24 точки, преди Кирьос да измъкне успеха с 13:11.

Медведев обаче се активизира и завоюва много изрично втория сет. Той направи два бързи пробива, с които поведе 5:1, по-късно имаше леко отпускне и когато трябваше да затвори сета на собствен сервис позволи връщане на един пробив, само че все пак руснакът не изпусна самодейността и стигна до 6:3.

Това обаче не пречупи Кирьос, който продължи да работи доста решително и завоюва третия сет с 6:3, с помощта на един пробив в средата на сета.

В четвъртия сет австралиецът бе даже още по-убедителен, като даде единствено два гейма на противника си, който дефинитивно смъкна гарда и съобщи и мача след 6:2 в интерес на Кирьос.

На 1/4-финала Ник ще има за противник Карен Хачанов, който отсрани Пабло Кареньо Буста след същински петсетов трилър. Двамата изиграха доста трогателен мач, изпълнен с обрати, само че най-после руснакът ликува след 4:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:3 в своя изгода.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР