Ние сме за бюджета с по-висок бюджетен дефицит, който би

...
Ние сме за бюджета с по-висок бюджетен дефицит, който би
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: От БСП сме за бюджет с висок дефицит

Ние сме за бюджета с по-висок бюджетен недостиг, който би разрешил страната да извърши обществените си функционалности, както и да продължи поддръжката за българския бизнес и стопанска система.

Това съобщи в студиото на PrimeTime зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

По думите на депутата от левицата е неприемливо Министерството на финансите да не внася проектобюджет за 2023 година
Изслушването на финансовия министър беше по искане на Българска социалистическа партия и ние с изненада научаваме, че финансовото министерство няма да внася бюджет, макар че са създадени три разновидността, последния от които е най-неприемлив – да продължи действието на остарелия бюджет, който не дава отговор на изискванията сега предвид на инфлацията и което значи, че част от обществените заплащания няма да могат да бъдат индексирани по никакъв метод.
Зафиров посочи, че след внасянето на проектобюджет от МФ е допустимо в Народното събрание да бъдат направени корекции, като Българска социалистическа партия ще вземе интензивно присъединяване.

Той посочи, че след внасянето на проектобюджет от МФ е допустимо в Народното събрание да бъдат направени корекции, като Българска социалистическа партия ще вземе интензивно присъединяване.

„ Ние държим всички наши оферти, най-много в обществената област, да намерят място и в новия бюджет на страната “, акцентира депутатът.

 
Няма нищо ужасно и трагично в тези дефицити. Колегите направиха един разбор на дефицитите в стопанските системи на Европейски Съюз и съвсем никоя от тях не дава отговор на условието за 3%. Никой не е споделил, че би трябвало да влизаме в Еврозоната от 1 януари 2024 година
Зафиров разяснява още, че от Българска социалистическа партия предизвикват чуване на управлението на Българска народна банка по отношение на отчет с оценката на готовността на България за присъединение към Еврозоната.

От Българска социалистическа партия продължаваме да твърдим, че би трябвало да въведем еврото тогава, когато имаме подготвеност и когато е ясно, че подобен ход няма да удари по българската стопанска система и джоба на българските жители.

Според депутата от левицата най-общата формулировка на енергийна беднотия човек, който когато си заплати битовите разноски за енергоносителите, изпада под формалната линия на беднотия.

„ Трябва ясна формулировка и надлежно жителите, които попадат в тази категория, да получат съответните обезщетения “, добави Зафиров.
Вежди Рашидов надали е най-хубавият вероятен ръководител на Народното събрание, само че беше единственият вероятен.
По думите на Зафиров несъмнено най-хубавият претендент за поста ръководител на Народното събрание е бил Кристиан Вигенин.

„ Подходихме отговорно и държавнически. Категорично господин Рашидов го избираме не в качеството му на депутат на ГЕРБ, а като най-възрастен “, добави той.

Депутатът от левицата уточни, че Българска социалистическа партия поддържа разбъркан модел на гласоподаване – с хартиена бюлетина и машини.

Зафиров означи още, че в случай че от Българска социалистическа партия получат покана от „ Продължаваме промяната “ за присъединяване в предстоящ кабинет, ще се отзоват и ще продължат да пазят своите идейни и политически позиции.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР