Ние сме в системна криза на политическата система и тя

...
Ние сме в системна криза на политическата система и тя
Коментари Харесай

Стратегът на Радев не вижда нищо апокалиптично в една президентска република

Ние сме в систематична рецесия на политическата система и тя не е обвързвана с лошотията или неподготвеността на обособени политически фигури. Трябва да мине време, с цел да покажат партиите, че могат да извършват отговорностите си, своята адекватност. (…) За да се получи едно стабилно ръководство, а не съшито държавно управление, са значими кардиналните позиции на политическите субекти Защото огромната политика не е като разпрата в кварталната механа - това би трябвало да се разбере.

Това мнение изрази в ефира на Би Ти Ви стратегът на Радев Александър Маринов. Той отхвърли президентът и служебното държавно управление да се готвят за по-дълго ръководство.

Не може да планираш служебно ръководство с месеци напред, това би било и противоречиво съгласно Конституцията, увери стратегът на президента.
По тематиката за възможна смяна в конституционния ред към президентска институция, каквито съмнения се насочат по отношение на президента и неговия план за смяна на Основния закон, Маринов отхвърли да има такива планове. По думите му, това изисква конституционни, политически и даже психически полемики. Освен това той не счита, че тези съмнения могат да са съответни в своята апокалиптичност, тъй като и в една президентска република Народното събрание има своята роля.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР