Ние сме пазители на това богатство и трябва с чисти

...
Ние сме пазители на това богатство и трябва с чисти
Коментари Харесай

Трети ден продължава Роженският събор

„ Ние сме пазители на това благосъстояние и би трябвало с чисти ръце и чисти намерения да пренесем традицията през вековете ” – по този начин показа последния ден от Събора на националното творчество и отглеждането на животни " Рожен 2019 " основният живописен началник на отбор „ Родопа ” - Адриан Петров.

Той изясни пред бТВ, че за своите 60 година история, ансамбълът е обиколил целия свят. Формацията има подготвени осъществявания от повече от 300 песни, а също така поддържа оркестрална и художествена стратегия.

Самата Валя Балканска стартира в отбор „ Родопа ” преди повече от 30 г.  По думите на Петров тя е запазила своята невзискателност и доброволно държание през годините.

За ръководителя събора е задължаващ момент: „ Точно когато се изправяш пред Бога. Без любовта – родопчанинът нямаше да оцелее ”.

Петров показа, че през септември и октомври ансамбълът продължава с осъществяванията из страната.

Хиляди се събраха на тазгодишния събор. Пред камерата на малкия екран присъстващите споделиха, че са пристигнали на Рожен с желанието да усетят българския дух и родната традиция.

Въпреки че са били отвън граница – посетителите на събора подчертаха, че точно българските обичаи са най-важни, тъй като те съхраняват духа през вековете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР